Видин. Кметът Огнян Ценков подкрепи благотворителен футболен турнир за деца.

...
Видин. Кметът Огнян Ценков подкрепи благотворителен футболен турнир за деца.
Коментари Харесай

Видин: Кметът Огнян Ценков подкрепи благотворителен футболен турнир за деца

Видин. Кметът Огнян Ценков поддържа благотворителен футболен шампионат за деца. Това оповестиха от пресцентъра на Община Видин . Турнирът се провежда от футболен клуб „ Пегас Спорт “ – Видин, взаимно с Общината и се организира на актуализирания терен до закритата лекоатлетическа писта. В него се включиха деца на възраст сред 4 и 7 години от общо 5 детски градини и филиали („ Зорница “, „ Щастливо детство “, „ Здравец “, „ Синчец “ и „ Вида “). Спортното събитие е с благотворителна цел, в поддръжка на акцията „ Дари щастливо детство на Йоско “.
Кметът Огнян Ценков също застана зад идеята и връчи персонално подаяние на 11-годишния Йосиф Станимиров, възпитаник в ОУ „ Иван Вазов “. Момчето е с прогресивна мускулна дистрофия и има потребност от лекуване в чужбина, което коства над 30 хиляди лева и е непостижимо за фамилията му.
„ Ние всички те поддържаме и съм сигурен, че ще оздравееш, ще бъдеш щастливо дете и ще играеш футбол дружно със своите връстници “. С тези думи Ценков вдъхна вяра на Йоско. След това той поздрави основателите на шампионата в лицето на Светослав Петков, ръководител на футболния клуб „ Пегас Спорт “, като означи напъните му да сътвори положителни условия за тренировки, благодари на шефовете на детските градини, учителите, родителите и на всички дребни участници.
Отборите бяха наградени с купи, като първата бе връчена от Йоско, а останалите - от кмета на Община Видин. Двамата награждаващи също бяха отличени с купи, които получиха от Светослав Петков. „ Благодаря на господин Ценков за поддръжката през годините. Той има огромна заслуга и за този терен, който към момента не е построен, само че се надяваме скоро да замязя на същинско футболно игрище. Когато сме се обръщали за помощ към кмета, постоянно се е отзовавал. Затова желая персонално от мое име да му връча тази купа за принос към развиването на нашия клуб “, сподели Петков.
Кметът Огнян Ценков съобщи: „ През четирите години, в които съм кмет на Общината, съгласно нашите благоприятни условия помагахме във всички сфери и смятам, че особено в детско-юношеския спорт успяхме да реализираме доста. Показателен е днешният шампионат и хубавото е, че той е в поддръжка на Йоско. Децата от дребни също би трябвало да бъдат съпричастни и насочвани към благородни дела “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР