Видин. Кметът на Видин Огнян Ценков посети детския летен лагер

...
Видин. Кметът на Видин Огнян Ценков посети детския летен лагер
Коментари Харесай

Кметът на Видин Огнян Ценков посети детския летен лагер в Синаговци

Видин. Кметът на Видин Огнян Ценков посети детския летен лагер в Синаговци, оповестиха за Радио „ Фокус “ – Видин от Общината. Лагерът се провежда за поредна година в базата на филиала на ДГ „ Детелина “ в село Синаговци. Базата е предоставена за прилагане за летен лагер по предложение на кмета Огнян Ценков и с решение на Общинския съвет. Летния лагер в Синаговци приема деца на възраст от 5 до 7 години от детските градини на територията на общината.
Директорът на ДГ „ Зорница “ Светлана Петкова посрещна кмета Огнян Ценков, който дружно със заместник-кмета Венци Пасков и кмета на Синаговци Иван Иванов посетиха 17-те лагерници от първата промяна. Ценков поздрави учителите и възпитаниците на детското заведение и изрази задоволството си от добре уредената база. „ Условията, които са основани за децата, са доста положителни. Вие освен първи откривате сезона, само че и за първи път ще почивате на това прелестно място, където малчуганите ще могат да играят и да се забавляват, обгрижвани с обич и внимание. Пожелавам на всички доста завършения, занимания и приятни страсти! “, сподели видинският кмет. Гостите разгледаха базата, която разполага със модерно обзаведени спални пространства, зала за хранене, кътове за занимания, необятен двор с басейн и разнообразни уреди за игра.
Светлана Петкова благодари на Огнян Ценков за това, че е помислил и за най-малките и те към този момент имат място за същинска отмора през лятото. Тя показа, че всеки ден децата вървят на разходка измежду природата, посещават домовете на хора от селото и се радват на животните, които стопаните отглеждат, гледат филми и даже си провеждат дискотека, само че най-голямата атракция е басейнът. С огромно неспокойствие обаче чакат петъчния ден, очакван за лагерния огън, край който ще има доста музика и занимания. Малчуганите зарадваха присъстващите с къса стратегия, като пяха, танцуваха валс и играха хоро, на което се хванаха и гостите.В края на визитата си Огнян Ценков раздаде сладолед на децата, с който да се разхладят в горещия летен ден.
Тази година в базата за отдих ще почиват и възпитаниците на още две детски градини – „ Детелина “ и „ Славейче “, в групи от по 20 деца.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР