Видин. Кандидатът за кмет на Община Видин от ПП ГЕРБ

Видин. Кандидатът за кмет на Община Видин от ПП ГЕРБ ...

Местни избори 2019: Кандидатът за кмет на Община Видин от ГЕРБ Огнян Ценков се срещна с участници в младежки обмен „Младежта е толерантност”.

Видин. Кандидатът за кмет на Община Видин от ПП ГЕРБ Огнян Ценков се срещна с младежи от Сърбия, Турция, Хърватия и Гърция, които гостуват във Видин в рамките на младежки обмен „Младежта е толерантност”. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.
Във Видин младите хора дискутират по теми, свързани с толерантността и солидарността. Търсят отговори как като общество да се справим с езика на омразата, с предразсъдъците и нетолерантността. Те споделиха колко са впечатлени от Видин, от гостоприемството на нашите съграждани, от културно-историческите ни забележителности и красивата природа. Младежите разговаряха с Огнян Ценков и за ролята на местната власт за създаване на толерантна среда и превенция на всякакъв вид дискриминация.
Младежкият обмен е в рамките на Програма „Еразъм +” и се провежда във Видин от 27 септември до 5 октомври. Програмата дава възможност на млади хора от различни страни да се срещат и работят по общи проекти като равноправни партньори.

Източник: focus-news.net