Видин. Кандидатът за кмет на община Видин от ГЕРБ Огнян

Видин. Кандидатът за кмет на община Видин от ГЕРБ Огнян ...

Местни избори 2019: Кандидатът за кмет на Община Видин от ГЕРБ Огнян Ценков разговаря с директори на видински училища.

Видин. Кандидатът за кмет на община Видин от ГЕРБ Огнян Ценков и кандидати за общински съветници проведоха среща с директори на видински училища и детски градини. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. „Преди четири години на подобна среща вие казахте, че проблемите в ежедневната работа на учителите не се решават с един разговор. Тогава поех ангажимент, че ако видинските граждани ми гласуват доверието да бъда кмет на Общината, да провеждам ежемесечни работни срещи с представители на училищата и детските градини. Благодаря ви, че заедно изпълнихме този ангажимент”, каза кандидатът за кмет на община Видин от ПП ГЕРБ Огнян Ценков. Той припомни, че заедно с ръководителите на образователните институции в Общината са дискутирали различни проблеми и трудности, но винаги са намирали решение, благодарение на ефективното взаимодействие между общинската администрация и учителите. „Общата ни цел винаги е била оптималното функциониране на училищата в община Видин”, каза още Ценков. Той посочи, че качественото образование продължава да бъде безспорен приоритет за ГЕРБ и правителството.
„В нашата листа с кандидати за общински съветници има представители на различни сфери от обществения живот – професионалисти и общественици, лекари, икономисти, мениджъри, инженери – хора, които градят доброто име на Видин. Гордея се, че в листата ни има осем учители. Те са част от нашия отбор, именно защото съзнаваме, че доброто образование определя доброто развитие на всяка община и регион на страната ни”, каза кандидатът за кмет на община Видин от ПП ГЕРБ. Огнян Ценков благодари на видинските учители за всеотдайната им работа. „Децата на Видин са нашата гордост. Те са добри ученици, добри спортисти, добри самодейци, активни участници в живота на Видин. Благодаря ви, че възпитавате в тях желанието да бъдат истински граждани на България – активни, знаещи и можещи”, каза Ценков.
„Напредва модернизацията на две от елитните видински училища – Математическата гимназия и СУ „Цар Симеон Велики”. Инвестицията е за 17 млн. лв. С 1 милион лева санирахме Английската гимназия, със собствени средства подменихме отоплителните инсталации в СУ „Св. св. Кирил и Методий” и ГПЧЕ „Йордан Радичков”. В момента в Английската гимназия се осъществява цялостно обновяване на първия и втория етаж за 220 000 лв. от общинския бюджет. Променихме облика на ОУ „Отец Паисий”. Всяка година отпускаме средства за детските градини. Мога да продължа още дълго да изброявам направеното. Инвестициите в модернизиране на образователната инфраструктура трябва да продължат”, категоричен бе Огнян Ценков.
Кандидатът за общински съветник от ПП ГЕРБ Веселка Асенова, която е и началник на РУО – Видин, подчерта, че правителството изпълнява ангажимента си за увеличение на учителските заплати. „Освен доброто заплащане, което учителите заслужават, учебният процес трябва да се извършва в модерна и приветлива учебна среда”, каза третата в листата на ПП ГЕРБ – Видин Веселка Асенова.

Източник: focus-news.net