Видин. Изложба Построеното/непостроеното“ на доц. д-р арх. Станчо Веков гостува

...
Видин. Изложба Построеното/непостроеното“ на доц. д-р арх. Станчо Веков гостува
Коментари Харесай

Изложба „Построеното/непостроеното“ на доц. д-р арх. Станчо Веков гостува във Видин

Видин. Изложба „ Построеното/непостроеното “ на доцент доктор арх. Станчо Веков гостува във Видин, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Видин . В изложата, кото е експонирана в Даржавен списък - Видин са подредени 43 табла, показани са фотографски и графични изображения, макети и 3D-визии. При представянето на юбилейната галерия доцент доктор арх. Станчо Веков уточни, че се е стремил да обхване необятен набор от архитектурната типология на постройките. Специално внимание е отделено на интериора, дизайна и синтеза на архитектурата с другите пластични изкуства и работата по планове в екип с художници, скулптори, дизайнери, фотографи и други

Предмет на изложбата е професионалната активност на създателя, за интервал от 45 години (1974 – 2018). Показани са обекти, определящи креативния път на видинския проектант преди и след демократичния преход. Биографията на създателя на изложбата. орх.Станчо Веков бе показана от Светлана Кръстева, шеф на Държавен списък - Видин. На събитието участваха заместник–кметът на Община Видин Борислава Борисова, заместител регионалният шеф Анжело Методиев, ръководителят на видинската камара на архитектите арх. Галя Антова, представители на институции и жители.

От името на кмета на Община Видин доктор Цветан Ценков Борислава Борисова връчи приветствен адрес на доцент доктор арх. Станчо Веков. В приветствения адрес, който Брисова прочете се посочав: „ Пожелавам Ви и за напред да разпростирате концепциите и да утвърждавате ролята на архитектурата за основаване на по-достъпна и здравословна градска среда, която да усъвършенства благосъстоянието на жителите. Гордея се, че персона като Вас е родом от нашия край. Пожелавам Ви здраве, благополучие и нови триумфи във Вашето занятие. Нека житейската мъдрост Ви оказва помощ в реализирането на нови цели и фантазии, а постигнатото от Вас да носи задоволство и наслада! “. Заместник кметът Борисова поздрави Веков за 45-годишната му архитектурна активност, половината от която е обвързвана с Видин и за 70-годишния му празник, който неотдавна отпразнува.

Анна ЛОЗАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР