Видин. Четвъртата работна среща Източна социална мрежа се проведе с

...
Видин. Четвъртата работна среща Източна социална мрежа се проведе с
Коментари Харесай

Видин: Представители на социални служби от трансграничния район се срещнаха в града

Видин. Четвъртата работна среща „ Източна обществена мрежа ” се организира с присъединяване на представители на обществени служби и обществени услуги от Видин, сръбския град Зайчар и от румънския град Калафат, оповестиха от пресцентъра на Община Видин . Форумът е проведен от Фондация „ Подкрепа за реализация ” – Видин, съдружие „ Добро дърво ” – Зайчар и със съдействието на Община Видин.
Заместник-кметът Венци Пасков приветства гостите и показа главните действия в региона на обществената политика на Община Видин: „ На територията са разкрити и действат 22 обществени услуги, 18 от тях се дават от неправителствени организации като външни снабдители. Дейностите са свързани с благоприятни условия за другарство, даване на медицински грижи, почасови услуги в домашна среда, консултиране във връзка с децата в риск, лицата с увреждания и възрастните хора. Важна част от нашата обществена политика е присъединяване и реализирането на планове, финансирани по национални и европейски стратегии като: „ Грижа в фамилна среда за лицата в неравностойно състояние ”, „ Топъл обяд ”, „ Устойчиво развиване на услугите за обществено включване ” и други ” – сподели Пасков. Той изрази задоволство от взаимоотношението с всички сътрудници, както и от затвърждаване обмена на положителни практики и работещи модели в региона на социалнта сфера.
Срещата продължи с предствяне активността на всяка една от присъстващите организации и институции, както и благоприятни условия за осъществяване на взаимни начинания, участия с общи планове в трите трансгранични района.
Гостите посетиха и се срещнаха с работата на снабдители на обществени услуги в град Видин.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР