Видин. Бъди посланик на царствения ни град Видин пред България

...
Видин. Бъди посланик на царствения ни град Видин пред България
Коментари Харесай

Кметът на Видин Огнян Ценков към Джулия Стефанова, носител на „Национална диплома“: Бъди посланик на царствения ни град Видин пред България и света

Видин. Бъди дипломат на царствения ни град Видин пред България и света, с тези думи Огнян Ценков, кмет на Община Видин поздрави Джулия Стефанова, която е притежател на Стефанова почетното отличие на Министерството на образованието и науката „ Национална тапия ”, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " -Видин . На специфична гала Веселка Асенова, шеф на Регионално ръководство на образованието във Видин връчи на зрелостничката Джулия Стефанова почетното отличие. На събитието участваха Огнян Ценков, кмет на Община Видин, Любомир Георгиев, шеф на гимназията с преподаване на непознати езици „ Йордан Радичков “, чиято възпитаничка е Джулия Стефанова, както и родителите на момичето, преподаватели, съученици и другари.
„ Национална тапия ” се присъжда на възпитаници, приключили междинното си обучение с триумф отличен 6.00 по всички предмети от курса на образование и с изявени качества в региона на науките, технологиите, изкуствата и спорта. Отличието има морална стойност и е самопризнание за високи достижения на възпитаници от българските учебни заведения.
При връчването на влиятелното отличие Веселка Асенова изрази своето неспокойствие и задоволство за високите триумфи, реализирани от Джулия. Тя показа гордостта си, че в града ни има такива младежи и й пожела да бъде здрава, щастлива, да приключи висшето си обучение и да се върне да работи в родното си място.
Любомир Георгиев също поздрави зрелостничката и описа за извоюваните от нея награди през годините й на образование, една от които е I-во място на Цветната олимпиада по британски език през образователната 2013/2014 година По този метод Джулия се подрежда измежду малцината свои връстници от цялата страна, получили влиятелната премия от Министерството.
Огнян Ценков приветства младото момиче с думите: „ Скъпа Джулия, като кмет на Община Видин за мен е горделивост и наслада да те поздравя с постигнатото високо отличие. То е доста значимо за нас, тъй като тази година е връчено на общо 40 зрелостници от цялата страна и ти си една от тях. Най-ценното благосъстояние за нас са младежите и ние сe гордеем с теб ”. Ценков подари на отличничката книгата „ България: Туризъм, Фестивали, Традиции “, с посланието: „ Нека пътищата пред теб бъдат открити и сполучливи, покорявай нови върхове със същия порив и гений, бъди дипломат на царствения ни град Видин пред България и света! “, сподели кметът на Видин.
Анна ЛОЗАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР