Видин. Бъди посланик на царствения ни град Видин пред България

Видин. Бъди посланик на царствения ни град Видин пред България ...

Кметът на Видин Огнян Ценков към Джулия Стефанова, носител на „Национална диплома“: Бъди посланик на царствения ни град Видин пред България и света.

Видин. Бъди посланик на царствения ни град Видин пред България и света, с тези думи Огнян Ценков, кмет на Община Видин поздрави Джулия Стефанова, която е носител на Стефанова почетното отличие на Министерството на образованието и науката „Национална диплома”, предаде репортер на Радио "Фокус"-Видин. На специална церемония Веселка Асенова, началник на Регионално управление на образованието във Видин връчи на зрелостничката Джулия Стефанова почетното отличие. На събитието присъстваха Огнян Ценков, кмет на Община Видин, Любомир Георгиев, директор на гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“, чиято възпитаничка е Джулия Стефанова, както и родителите на момичето, преподаватели, съученици и приятели.
„Национална диплома” се присъжда на ученици, завършили средното си образование с успех отличен 6.00 по всички предмети от курса на обучение и с изявени способности в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта. Отличието има морална стойност и е признание за високи постижения на ученици от българските училища.
При връчването на престижното отличие Веселка Асенова изрази своето вълнение и удовлетворение за високите успехи, постигнати от Джулия. Тя сподели гордостта си, че в града ни има такива млади хора и й пожела да бъде здрава, щастлива, да завърши висшето си образование и да се върне да работи в родното си място.
Любомир Георгиев също поздрави зрелостничката и разказа за спечелените от нея награди през годините й на обучение, една от които е I-во място на Цветната олимпиада по английски език през учебната 2013/2014 г. По този начин Джулия се нарежда сред малцината свои връстници от цялата страна, получили престижната награда от Министерството.
Огнян Ценков приветства младото момиче с думите: „Скъпа Джулия, като кмет на Община Видин за мен е гордост и радост да те поздравя с постигнатото високо отличие. То е много значимо за нас, защото тази година е връчено на общо 40 зрелостници от цялата страна и ти си една от тях. Най-ценното богатство за нас са младите хора и ние сe гордеем с теб”. Ценков подари на отличничката книгата „България: Туризъм, Фестивали, Традиции“, с посланието: „Нека пътищата пред теб бъдат открити и успешни, покорявай нови върхове със същия устрем и талант, бъди посланик на царствения ни град Видин пред България и света!“, каза кметът на Видин.
Анна ЛОЗАНОВА

Източник: focus-news.net