Видимо раздразнение от изоставащото технологично развитие и инвестиране в Сухопътните

...
Видимо раздразнение от изоставащото технологично развитие и инвестиране в Сухопътните
Коментари Харесай

Сухопътните войски още чакат технологично обновление

Видимо неспокойствие от изоставащото софтуерно развиване и вложение в Сухопътните войски (СВ) показва командирът им ген. Михаил Попов. " Често чуваме, че Сухопътните войски са гръбнакът на въоръжените сили, само че се грижим за гръбнака, когато стане късно. Първи сме по присъединяване в задачи, учения и оказване на помощ при бедствия. В областите, свързани с финансирането, не можем да се класираме и в челната тройка ", възмути се генералът. " Това е може би тъй като не сме атрактивни. Може би тъй като аз не мога да върша вятър на този или оня. Може би повода е, че не пълня ушите на хората, че сме най-важни, най-ценни, най, най. Смятам сходно държание за погрешно ", добави той.

Ген. Попов подхвана и тематиката за най-големия план, който Сухопътни войски чакат да стане факт от десетилетие - придобиването на нови бронирани машини. " Когато чаках високо софтуерното обновяване на Сухопътни войски, в средата на годината виждах светлина в тунела. Оказа се, че светлина има, само че не бе тази, която чакахме. И в този момент отново сме в тунела, светим си с газения фенер и се надяваме ", уточни той.

Припомняме, че държавното управление задвижи плановете за рационализация на военната авиация и проектите за пазаруване на два нови патрулни кораба. По плана за бронирани машини за Сухопътни войски обаче няма никакво придвижване.

Президентът Румен Радев изрази вяра, че изоставането на модернизацията на Сухопътни войски ще бъде преодоляно и подсети, че постоянно е упорствал тя да тече по едно и също време в трите типа въоръжени сили като най-хубав и уравновесен метод. Държавният глава уточни като огромен проблем за армията недостига и неокомплектоваността с персонален състав. " Тук би трябвало да бъде акцентът на напъните и би трябвало да се възстановят привлекателността и достолепието на военната специалност ", сподели Радев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР