Видеозапис с манипулиран текст към него, бе пуснат от адвоката

...
Видеозапис с манипулиран текст към него, бе пуснат от адвоката
Коментари Харесай

Грандиозен скандал! Адвокатът на убиеца Джок манипулира доказателства

Видеозапис с манипулиран текст към него, бе пуснат от юриста на Джок Полфрийман дни преди съвещанието на Върховния касационен съд (ВКС), което може да върне австралиеца назад в пандиза.

Проверка на „ Труд” открила, че фрагментите с надписи и стрелкички, качени във фейсбук профила на юрист Калин Ангелов на 23 септември, като и тези от неизвестен източник, пуснати на 1 октомври в YouTube, са извадени от показваните по време на делото в Софийския градски съд записи от охранителните камери в центъра на София.

Към една част от тях са добавени изцяло измислени мнения, които не се удостоверяват нито от картината, нито от материалите по делото, нито от свидетелските показания по време на процеса.

Австралийските медии “СБС”, “Канбера Таймс”, “9Нюз” и английският “Гардиън” оповестиха за “нов видеозапис, който удостоверява невинността” на Полфрийман, както и че самият австралиец считал по този начин, откакто го изгледал на огромен екран.

Тълкуванията популяризира във фейсбук още на 23 септември юристът на Полфрийман – Калин Ангелов. Защитникът обаче не се е подписал под пуснатите на 1 октомври фрагменти в “Youtube” и през днешния ден стана ясно за какво.

Наглостта на юриста стигна до такава степен да внесе молба в Софийска градска прокуратура въз основа на същите ментета да бъде направено искане до Върховен касационен съд за обновяване на делото за убийството на студента Андрей Монов и опита за ликвидиране на Антоан Захариев, осъществени от Джок Полфрийман на 28 декември 2007 година

Според Ангелов на фрагментите се виждало, че клиентът му се притекъл на помощ на чужд човек. После бил атакуван от компанията на Андрей Монов, а най-после Полфрийман работил в изискванията на неизбежна защита – самичък против 13 души, които го удряли с павета най-малко 4 пъти в главата.

В отговор приятелите на студента Андрей Монов също качиха в YouTube достоверни видеокадри, предавани по време на делото в Софийския градски съд. Те са изгледани на съвещание на 29 септември 2009 година, когато бе призната и експертизата на вещото лице Йордан Далуков от Института по криминалистика на Министерство на вътрешните работи.

Той е прегледал 6 файла, записани от 6 охранителни камери в региона с общо времетраене над 3 часа и изказванието му е, че не се вижда директен физически контакт сред групата на Андрей Монов и други хора.

Следваща експертиза – показана на същото правосъдно съвещание от 2009 година от правосъдния доктор Мария Грозева, показва, че австралиецът не е имал съвсем никакви пострадвания.

След задържането му Грозева го е прегледала в ИСУЛ и установила травматично увреждане на лакътя, което може да е от рухване, може и да е от удар при замеряне с корав предмет. Полфрийман имал също и изтръпване на 4 и 5 пръст на лявата ръка.

В показанията на съвсем всички очевидци, както и на ранения Антоан Захариев се приказва по какъв начин австралиецът е нападнал младежите с нож. На част от пуснатите през днешния ден достоверни фрагменти даже се вижда, че продължава да стиска хладно оръжие, макар че към този момент лежи на земята и го пази охранител до идването на полицията.

Приятелите на Андрей Монов:

Версията даже не съответствува с тази на килъра

Приятели на Андрей Монов разгласиха фрагменти без операции

“Ние, приятелите на Анди, търпяхме задоволително. Не разбираме каква е задачата на тези операции, съвсем 12 години след убийството, години след решението на съда, – написаха младежите в “Youtube”. – Версията, която в този момент се пробват да стартират, даже не съответствува с версията на килъра, която сподели в показанията си в съда. Ние бяхме на делата и помним.

Не, не сме удовлетворени от присъдата, тъй като считаме, че ликвидиране и опит за ликвидиране заслужават надалеч по-строго наказване от тези 20 години. Но правораздаването става в правосъдната зала. Припомняме това особено за Джок Полфрийман и юристите му.

Той бе приет за отговорен и наказан. Много се надяваме политизирането и потреблението на случая за персонални и политически цели да спре и да оставите Анди да почива в мир”, прибавят приятелите.

Кой е юрист Калин Ангелов

 Калин Ангелов, сегашният юрист на килъра Полфрийман, не е бил негов бранител по време на процеса, прегледан от три инстанции в интервала от 2008 до 2011 година Ангелов твърди, че в този момент пази клиента си без пари. По същото време – 2008 година, името на юриста нашумя около „ Движение Промена”, което се бори за заверка на марихуаната в България. Верен на „ зелената” си концепция, през 2017 година от страна на партия „ Зелените” юрист Ангелов е включен в листите за Видин и София на коалиция „ Да, България” за парламентарните избори през 2017 година

Зам.-главният прокурор Иван Гешев:

Прокуратурата си е свършила работата по случая

 “Не мога да имам никакви упования към изхода от делото във Върховния касационен съд. Прокуратурата си е свършила цялата работа – Джок Полфрийман е наказан по обвинителен акт, импортиран от прокуратурата, на 20 години отнемане то независимост. Ще чакаме какво ще реши съдът и ще се съобразим с решението на българския съд”, разяснява зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Както писа “Труд”, в понеделник – 7 октомври, състав на Върховен касационен съд би трябвало да прегледа настояването на основния прокурор Сотир Цацаров делото за условното предварително освобождение на килъра Полфрийман да бъде обновено. Дотогава австралиецът остава арестуван в дома за чужден­ци на Министерство на вътрешните работи в Бусманци.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР