Видеото на Слави Трифонов е пуснато ден преди Международния ден

...
Видеото на Слави Трифонов е пуснато ден преди Международния ден
Коментари Харесай

Симптомът ”хищен български мачо” frognews.bg

Видеото на Слави Трифонов е пуснато ден преди Международния ден на дамата. Вероятно с цел да покаже, че огромният български мъж, за какъвто се има, намира всички дами за красиви и може да се отнася към тях като същински благородник. 

 

Трудно е обаче да се опишат тези 6 минути и 28 секунди. Първо тъй като Трифонов е доста надалеч от визията за благородник. Разсърди се Трифонов, че обществото се разгневи на него и сценаристите му, когато пуснаха онази гнусна ария по адрес на Лена Бориславова. Било политическа ирония, рекоха. Добре. А това какво е? 

 

Разбирате ли, държанието на Трифонов е признак. Симптом, от който страда цялото ни общество. И казусът не е единствено в това, че шоуменът, водач на една популистка политическа партия, е навлязъл в персоналното пространство на едно младо момиче, гледа я изпитващо с взор, прегръща я на своя глава, тъй като “много хубаво мирише ” и тъй като на него “така му харесва ”. Проблемът е и в това, че доста хора се възхищават на сходно държание, че го насърчават и че несъмнено доста постоянно му подражават. Само вижте мненията под видеото на Трифонов. 

 

Да бъдеш бял мачо е върхова цел несъмнено за половината български мъже. Защото обществото ни е издигнало в някакъв изопачен фетиш сходни персони. Вижте единствено възходът на Бойко Борисов - харизматичен основен секретар на Министерство на вътрешните работи, леко простодушен, само че с доста “мъжество ”, който обича дамите, не се свени да ги допира и който се оказа преди време прихванат в един аудиозапис да споделя “проста кърджалийска п*тка ” на личната си депутатка Цвета Караянчева. На такива хора подражава българинът. Защото те са станали сполучливи. И за това сме отговорни ние. 

 

Трудно е да се опишат тези 6 минути и 28 секунди. Защото те съчетават в себе си всичко това, което е неверно в една демократична страна, претендираща да е част от западната европейска цивилизация. Защото това видео съчетава в себе си расизъм, сексизъм, и зле прикрити пристрастености към експанзия от вида: Ще правиш, каквото ти кажа, тъй като си на моя диван,  другояче... 

 

Звучи ли ви познато? Може би на всяка четвърта жена у нас й звучи познато. 

 

Кое е момичето? Казва се Полина. Осиновена е от българи, откакто е изоставена от нигерийските си родители у нас. Води естествен метод на живот - изучила се е, работи в хранителен магазин в столицата. И е имала нещастието да седне на дивана на Слави Трифонов. Лошото е, че обществото у нас не я пази от хищните очи на застаряващ мачо.

 

Джесика Вълчева

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР