Видеорегистратори, задължителни предпазни колани в колите за обществен транспорт и

...
Видеорегистратори, задължителни предпазни колани в колите за обществен транспорт и
Коментари Харесай

Видеорегистратори и задължителни колани в автобусите

Видеорегистратори, наложителни защитни колани в колите за публичен превоз и наложителен евростандарт са част от ограниченията, планувани от държавното управление против войната по пътищата, съобщи министърът на превоза Ивайло Московски след изключителна среща в Министерски съвет, извършена по отношение на тежките пътни произшествия край Ловеч.

Правителството планува още въвеждане на регистрационен режим за автосервизите и автоморгите - като предварителна защита за гарантиране на естественото качество на колите. Освен това от Министерство на превоза обмислят и обзор на цялата система на подготовка на водачите.

Тежките нарушавания на Закона за придвижване по пътищата, за които водачите ще бъдат спирани и отвеждани в най-близкото районно ръководство на Министерство на вътрешните работи, са погрешно изпреварване, превишена скорост, лишаване на преимущество.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев установи, че са направени доста промени в законодателството за усилване на натиска към неточните водачи. Радев разясни, че Министерство на вътрешните работи ще направи наставления за всички рискови сектори по пътищата с огромна централизация на пътнотранспортни катастрофи. Такъв е 66-ият километър от Автомагистрала "Марица ".

Министърът разясни, че във въпросния сектор край Ловеч е увеличено два пъти наличието на полицията.

"Това е един от най-хубавите републикански пътища в страната от позиция на пътна инфраструктура ", установи Нанков. Само тази година са вложени над 500 хиляди лв. за слагане на маркировка, ограничаващи системи и мантинели, знаци и за изчистване на шубраци, добави още той.

Междувременно пътните произшествия са се нараснали в пъти. Нанков разясни още, че въпреки всичко приказва за републикански път, в който трафикът през последните 15 години е повишен със 70%. Два пъти и половина е повишен единствено тежкотоварният трафик.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР