Видеоклип, разясняващ процедурата по регистрация на пребиваващите във Великобритания европейски

...
Видеоклип, разясняващ процедурата по регистрация на пребиваващите във Великобритания европейски
Коментари Харесай

Британското вътрешно министерство си навлече критики заради клип за брекзит

Видеоклип, разясняващ процедурата по регистрация на пребиваващите във Англия европейски жители след брекзит, предизвика съществени рецензии поради наличието си и " неприятния си тайминг ", съобщи Франс прес.

Видеоклипът е с дълготрайност 43 секунди и бе оповестен в " Туитър " от английското вътрешно министерство.

 Embedded video

В него се изяснява, че жителите на държави-членки на Европейския съюз, които живеят или желаят да се открият във Англия след 2021 година, ще би трябвало да минат през инспекция на самоличността, местожителството и правосъдното си досие от страна на английските управляващи. А тези от тях, които не разполагат със статут на непрекъснато пребивaващи, ще би трябвало да заплатят при регистрацията си 65 английски лири.
Извършването на тази процедура ще стартира от 30 март 2019 година (ден след хипотетичната дата на брекзит) и ще продължи до 30 юни 2021 година

" Де да можеше вътрешното министерство да благодари на всички европейци, които се грижат за болните, възрастните и инвалидите в границите на английската здравна система и другите публични служби, а не да приказва със застрашителен звук ", написа в " Туитър " депутатът от Лейбъристката партия Джонатан Ашуърт.

" Според нас напомнянето по Коледа, че би трябвало да подадем молба, с цел да останем в страната, където живеем, няма да се одобри доста добре по цялата страна. Лош тайминг ", обявиха от асоциацията " Трите милиона " (the3Million), която пази ползите на европейците във Англия.

" Гражданите на Европейския съюз са добре пристигнали тук и не е обикновено да би трябвало да заплащат, с цел да останат. Правителството би трябвало да се откаже от тези несправедливи такси ", сподели кметът на Лондон Садик Хан.

Главният редактор на списание " Спектейтър " Фрейзър Нелсън дефинира видеото като " извънредно и със злокобен звук, в което се прави алюзия с депортация. Да се надяваме, че този туит е последната сходна неточност ", написа той.

Няколко живеещи във Англия европейски жители също показаха недоволството си от оповестените от министерството ограничения. Сред тя е пребиваващата в Единбург датчанка Лене Крухофер. 

" Живяла съм тук 35 години, снабдих се с щемпел за безсрочно престояване в паспорта си през 1985 година, а в този момент желаете да депозирам молба, с цел да остана в личната си къща ", възмущава се Крухофер.

В отговор на питане от Франс прес английското външно министерство съобщи, че е " жизненоважно жителите на Европейския съюз и членовете на фамилиите им да знаят какво да вършат ", когато стартират процедурите по регистрация през март следващата година.

" Гражданите на Европейския съюз способстват доста за стопанската система ни и за обществото ни и ние желаеме те да останат ", съобщи представител на министерството.

(БТА)

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР