Видеоклип, публикуван от асоциация КАЖИ „Кампании и активизъм за Животните

...
Видеоклип, публикуван от асоциация КАЖИ „Кампании и активизъм за Животните
Коментари Харесай

Животни в окаяно състояние във фермата за норки у нас

Видеоклип, оповестен от асоциация КАЖИ „ Кампании и активизъм за Животните в Индустрията”, демонстрира животни в окаяно положение във фермата за норки в с. Маджерито.

„ Това са няколко броя животни, по 4-5 в една клетка, която не дава отговор на размерите. Има здрави животни с заболели животни на едно място, мъртви животни също, положението им е ужасно”, безапелационна е Петя Алтимирска от КАЖИ.

Материалите за видеоклипа на КАЖИ са предоставени от неизвестен източник, разясниха от асоциацията.

„ Това видео е безусловно манипулирано и е за спекулация”, безапелационна е Павлина Кузманова от Асоциацията на норковъдите у нас.

По думите й животните са добре гледани, спазени са всички условия за размерите на клетките, а по отношение на здравословното им положение – „ в една плантация няма по какъв начин безусловно всички животни да бъдат безусловно здрави”.

Според Кузманова сниманите фрагменти демонстрират изборно елементи от фермата в Маджерито, от които не се виждат действителните условия, при които живеят животните. По думите й те покриват всички условия.

На видеото също по този начин се виждат норки, които са отвън клетките. Според Петя Алтимирска това е доста рисково, защото тези животни имат инвазивен темперамент и, в случай че избягат от фермата, могат да съставляват заплаха за локалната фауна.

„ След като пуснахме този видеоклип през вчерашния ден, имаме сигнали от хора, които изпращат фотоси на норки в локалната природа. Тази норка носи болести със себе си”, безапелационна е Алтимирска.

Според Павлина Кузманова обаче това не е правилно и те не съставляват опасност за околната среда.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР