Видео, за което се смята, че показва обезглавяването на украински

...
Видео, за което се смята, че показва обезглавяването на украински
Коментари Харесай

Видео с обезглавяване на украински войник шокира света

Видео, за което се счита, че демонстрира обезглавяването на украински боец от съветски бойци, провокира потрес в целия свят. На него мъж в зелена униформа, явно военнослужещ от украинската войска, който лежи на земята, крещи и се бори за живота си. Върху него е коленичил мъж с бяла лента, подобна на носените от бойците от съветската войска. Той отрязва с нож главата на жертвата. На назад във времето се чува глас, който споделя: " Покрийте го и го изпратете на командира ", разказва наличието на видеото АРД.

" Това е видео на Русия такава, каквато е "

Украинската Служба за сигурност заяви, че е почнала следствие след разпространяването на видеото, чиято достоверност към момента не е доказана. " Ще намерим тези изверги. Ще проверим на всички места, където биха могли да бъдат, само че те безусловно ще си понесат наказването ", увери ръководителят на службата Василий Малюк.

Междувременно създателят на сайта Gulagu.net Владимир Осечкин съобщи, че по негови данни с изтезанието е обвързвана групата " Вагнер ". Осечкин контактувал с избягалия в Норвегия някогашен член на групата Андрей Медведев, който разпознал във видеото свои тогавашни сътрудници.

Украинското държавно управление заяви, че се пробва да откри самоличността на убития. Президентът Володимир Зеленски разяснява случая по този начин: " Ето какъв брой елементарно убиват тези зверове. Това е видео на Русия такава, каквато е, на това какви същества са те. За тях хора няма ". Русия се пробва да трансформира точно това в нова норма, сподели Зеленски. Президентът означи и, че това не е случай и не е изолиран случай.

Демонстрация на мощ

В мрежата има и други видеа, които демонстрират обезглавени трупове във войната в Украйна. На едно от тях, за което се допуска, че е било направено покрай Бахмут, се вижда разложена отрязана глава, набучена на ограда.

Мария Климик, която работи за украинската правозащитна организация " Змина ", споделя пред АРД, че вижда доста такива фотоси в Телеграм и изяснява: " За тях това е тип проява на мощ. Ето - хванахме неуловимите украински военни. Погледнете по какъв начин вършим денацификация ". По този метод съветските военни евентуално са желали да сплашат украинците и да покажат на своите, че могат да печелят сходни титли, разяснява Климик.

Дори Москва осъди видеото

Организацията на обединените народи също съобщи, че това не е изолиран инцидент  Представителка на организацията посочи пред CNN, че и двете страни в конфликта са виновни за " обилни нарушавания ". " Призоваваме и двете страни да подведат причинителите под отговорност ", съобщи Матилда Богнер, ръководителка на задачата на Организация на обединените нации за наблюдаване на човешките права в Украйна.   

Правозащитничката Климик не разполага с доказателства, че и украинските бойци са правили сходни закононарушения. За момента това са единствено клюки, споделя тя. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков също дефинира видеото като " извънредно ". Автентичността му обаче към момента не е тествана, сподели той и добави, че живеем в свят на фейкове.

Вижте и това видео на Дъждовни води: 

Да гледаш гибелта в очите: в окопите и лечебните заведения на Бахмут

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР