Видео, разкриващо красотата на България през различните сезони, събра близо

...
Видео, разкриващо красотата на България през различните сезони, събра близо
Коментари Харесай

Видео за България събра близо 3 млн. гледания само за няколко дни

Видео, разкриващо хубостта на България през другите сезони, събра близо 3 000 000 гледания единствено за няколко часа в Instagram, трансформирайки се в една от най-успешните реклами на страната ни по света.
Автор на късия клип е младият фотограф Кристофър Русев , който се завръща в България, с цел да се развива и твори в нея и за нея.
Клипът стартира с едно от обичаните на създателя видеа от язовир Кърджали, запечатвайки съвършен миг - рано заран след дъжд, момент преди слънцето да се покаже, когато облаците се разотиват и мъглата застава там, където фотографът не си е и мечтал да бъде. Всичко е като по-сценарий. След като снима видеото с телефона си, оставя всякаква техника настрани и се любува на може би най-приятното утринно кафе, което е пил в миналото.

View this post on Instagram

Останалите места във видеото са от Мальовица, бент. Батак, Смолян, бент. Голям Беглик, Широка лъка, Пампорово, кулата Снежанка, Язовир „ Въча “, планинския проход Печинко и Каварна.
„ Идеята за това видео пристигна много непринудено. Видях сходно видео за Нова Зеландия и то имаше близо 2 млн. гледания, не бях попадал на такова клипче за България и защото имам задоволително сниман материал, взех решение да го направя като реклама на страната. Сглобих го за 10-15 минути и го пуснах. Още първия ден имаше към 10 000 гледания, което за мен беше супер и след това ден след стартира да натрупа известност. В момента към този момент има към 2.8 млн. гледания. Изобщо не съм очаквал да провокира подобен интерес, само че ми стана доста прелестно “, признава Кристофър Русев в.


Мария Бакалова, Ивет Лалова и Димитър Кузманов бяха измежду първите българи, споделили видеото в своите профили в обществените мрежи и спомогнали за бързото му разпространяване.
„ На мен ми става прелестно, когато всеки човек го споделя, няма значение дали е прочут или не. Самият факт, че с сходно наличие може да се доближи до толкоз доста хора, които даже не подозират за моето битие, това единствено затвърждава какъв брой могъща може да бъде силата на обществените мрежи. “
Видеото е основано посредством новата функционалност на Instagram " Reels ", която в дословен превод значи " кино лента ", а концепцията й е да генерира къси и въздействащи видеа. В момента това първия и единствен български клип в " Reels ", който има сходен отзив и е отдаден на невероятната българска природа.
Клипчето ускорява интереса към работата на Кристофър и той стартира да получава от ден на ден работни оферти.
„ Вече имам много запитвания в профила си в Instagram, нощес също получих бизнес предложение. Така че има добър резултат върху работата ми, което ме кара да се усещам още по-добре ”, споделя Крис.


Историята на Кристофър стартира от родното Неделино, дребен град в Родопите, и продължава в Манчестър, където приключва висшето си обучение със компетентност „ Мултимедия и интернет технологии “. Междувременно той открива ентусиазъм в снимането и му се отдава изцяло.
„ Програмирането не ми доставяше задоволително наслаждение и търсех нещо, което да компенсира, открих го във фотографията. Завърших в Англия като последната година, отново доста непринудено, си купих първата камера и започнах за фотографирам улично изкуство. После започнах да пътувам, да навестявам нови места и да опитвам с разнообразни типове снимка.
Гледах уроци в Интернет, учех се по какъв начин да обработвам, по какъв начин да композирам фрагментите и по този начин съм до в този момент. За 6 години осъзнах, че естествената снимка е нещото, което в действителност ме удовлетворява и ми харесва да върша. Но забавното е, че и до ден сегашен програмирането ми оказва помощ, тъй като аз си върша всичко по уеб страницата самичък, тъй че виждам изгодите от образованието, просто знаех, че няма да го работя. От самото начало знаех, че не е моето и, че би трябвало да намеря какво ми доставя наслаждение и да преследвам фантазиите си ", добавя фотографът.


За 10-те години отвън България, Крис обикаля съвсем цяла Европа – Англия, Испания, Шотландия, Ирландия, Норвегия, Франция, Германия и екзотичната Исландия, която има особено място в неговото сърце.
„ Исландия е освен мястото, където най-вече бих желал да се върна, само че желая да го направя традиция, най-малко един път годишно да бъда там. Исландия се намира доста на север и е страна, която през зимата съвсем няма ден, а през лятото е ден съвсем 24 часа и желая да я усетя в цялата й хубост и зимата, и лятото.
Когато бях там, беше ноември месец, видях северните сияния, водопади, вулкани, черни плажове, просто страната предлага ужасно доста на посетителите си. Тя е като кино сет, всичко е подредено все едно от екип, работил неуморно дни наред, с цел да може като застанеш там фотографията да стане съвършена, най-малко за мен е такова чувството. “


След като посещава най-желаните за един фотограф дестинации в Европа стартира все по-често да се връща в България и през обектива си да открива красивата й страна - онази, за която му се желае по-често да се приказва.
„ Прекарах малко под 10 години в Англия и постоянно съм знаел, че ще се върна и ще пребивавам в България, само че се случи много по-рано и още веднъж непринудено. Преди пандемията трябваше да се прибера, прекарах няколко месеца тук, като мислех, че всичко ще се върне както досега и ще се върна в Англия. Да, но не. Започнах доста да обикалям из България и се усещах доста на място, по този начин взех решение, че е пристигнал верният миг да си остана за непрекъснато. “
Пандемията се оказва оня фактор, който накара доста българи да се върнат още веднъж в родината си. Тя е причина и за завръщането на Кристофър.


„ Ако би трябвало да съм почтен, доста ми харесва да пребивавам в България, самият факт, че концепцията за връщане постоянно е седяла в главата ми, значи, че аз желая да пребивавам тук. След 10 години отново си представям да съм тук, само че аз се схващам за жител на света, т.е. най-вероятно ще работя и по външни планове, ще пътувам и обикалям света, с цел да видя какво оферират и другите страни пред обектива на камерата ми. В мен постоянно има един апетит за рационализиране. Не виждам себе си надалеч от България, само че не се виждам и единствено тук. 
Виждам себе си като човек, който освен запечатва красивото, само че и влага повече смисъл. Използвам силата на изкуството, което сътворявам, с цел да дам публичност на проблеми и да покажа по какъв начин живеят хората, с цел да може работата ми да придобие стойност и за останалите, освен за мен самия. “
 В търсене на съвършения кадър през обектива на Владислав Терзийски (ВИДЕО) В търсене на съвършения кадър през обектива на Владислав Терзийски (ВИДЕО)
Владислав Терзийски е един от най-хубавите и харесвани български фотографи. Страниците му в обществените мрежи имат хиляди почитатели,...
За какво мечтае и какви са идващите цели на Кристофър, вижте във видео изявлението.
Автор: Габриела Андреева



Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР