Виден депутат от ДПС обясни защо предстоят избори.Твърдо отиваме на

...
Виден депутат от ДПС обясни защо предстоят избори.Твърдо отиваме на
Коментари Харесай

Рамадан Аталай, ДПС: Твърдо отиваме на избори

Виден народен представител от Движение за права и свободи изясни за какво предстоят избори.

„ Твърдо отиваме на избори. Само за отбрана на евроатлантическите ползи, цели може да има разминавания ”. Това съобщи депутатът от Движение за права и свободи Рамадан Аталай в предаването „ На фокус ” по Нова Тв.

Запитан дали ще ги поканят за присъединяване в ръководството на страната, той отговори: „ Надеждата умира последна. С мандат на Българска социалистическа партия и поддръжка на Движение за права и свободи сме управлявали страната сполучливо ”.

„ ГЕРБ не могат да бъдат изключени при всички случаи, когато ще се сътвори стратегия, която да бъде изпълнена в къс интервал от време. Ако в този момент отидем на избори, ще има още едни избори. Крайно време е да се откри салдото, с цел да създадем това, което обществото чака от нас ”, сподели депутатът от Движение за права и свободи, написа novini.bg.

На въпрос дали са разочаровани от това, че третият мандат за сформиране на кабинет не е бил връчен на тяхната партия, Аталай изясни: „ Чак отчаяние не бихме изразили. Това е взор и решение на президента. Той е решил, че Българска социалистическа партия може да сплоти всички политически обединения. Приоритетите би трябвало да са в отбрана на националния интерес, на европейските, евроатлантическите ползи. Това е решил президентът (Румен Радев) и по тази причина сподели, че ще връчи мандата на Българска социалистическа партия ”.

И незабавно депутатът от Движение за права и свободи призна, че обществото е очаквало и други разновидности. „ Демократична България бяха подхлъзнати от ГЕРБ, тъй като непрекъснато да повтаряш: „ дайте мандата на Демократична България ”, при изискване, че той е бил при тях (ГЕРБ) и те не са създали всичко допустимо ”.

Относно готовността за ръководство Аталай сподели: „ Движение за права и свободи са политическа групировка от 33 година няма партия, която 33 година да има непрекъснат напредък, да има млади фрагменти, готови. Нашата подготовка за последващи избори стартира от деня на привършване на предходните. Не че е невероятно държавно управление без Движение за права и свободи, само че не е належащо. Винаги сме били фактор ”.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР