Viber представи нови Chat Extensions, с които един милиард регистрирани

...
Viber представи нови Chat Extensions, с които един милиард регистрирани
Коментари Харесай

Viber прави комуникацията по-въздействаща и лична с нови Chat Extensions

Viber показа нови Chat Extensions, с които един милиард регистрирани консуматори в приложението ще могат да показват себе си по нов метод и да ръководят диалозите си по-лесно
Представени публично през декември 2016 година, Chat Extensions на Viber обогатяват диалозите, без нужда потребителят да напуща чата – от неотложно намиране и шерване на GIF-ове и YouTube видеа до изпращане на песни от Spotify, места за хранене от Yelp и други.
Новите Chat Extensions:
Viber Shouts е нов занимателен метод за шерване на известия с цветни фонове в чата за значимите ъпдейти, които потребителите желаят да отличат от останалите. С повече от 20 фонови вариации на този стадий, Viber възнамерява да пусне спомагателни фонове световно и локално в близко бъдеще.



Favorites е нов потребен Chat Extension, който пази всички обичани и значими GIF-ове, линкове и YouTube видеа на едно място. Потребителите могат да задържат дълготрайно време върху който и да е GIF, линк или YouTube видео, което са получили във Viber, и да го запазят във Favorites. На по-късен стадий, могат елементарно да ги достъпят, ползвайки Chat Extensions във Viber диалог и да ги споделят с едно натискане.



Location е нов инструмент за шерване на локация с повече съответстваща информация за места наоколо, които потребителите да пускат непосредствено в чата. Съобщението съдържа бутон „ Отвори “ за съответното местонахождение, което води потребителя към избор на желано приложение за навигация. От позиция сигурност, тази функционалност е налична единствено за потребителите, дали достъп на Viber до тяхната настояща локация, като местоположението се изисква единствено, в случай че потребителите са задействали Chat Extension Location за шерване с другари.

От своето стартиране, Viber има построени партньорства с над 20 компании за наличие и услуги на световно и локално равнище за задачите на Chat Extensions, като да вземем за пример GIPHY и Tenor за GIF-ове, YouTube за видеа онлайн, Spotify за музика онлайн и други за вести, веселба, спорт и храна. През миналата година, потребителите на Viber са достъпили разнообразни Chat Extensions над 4.5 милиарда пъти, което трансформира функционалността в най-бързо развиващия се инструмент за връзка в приложението.
Новите Viber Chat Extensions – Shouts, Favorites и Location ще бъдат задействани поетапно и ще са налични за Viber на Android и iPhone.
Viber работи непрекъснато за основаване на по-добро и наситено преживяване за потребителите по света. Пускането на нашите три нови Chat Extensions е съобразено със тактиката ни Viber да бъде въздействащ и изразителен инструмент за връзка. Убедени сме, че Chat Extensions, наред с непрекъснатия ни ангажимент за сигурни диалози, ще продължат да вършат преживяването във Viber извънредно за всеки

Джамел Агауа, световен изпълнителен шеф, Rakuten Viber
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР