Ветото на президента върху изпращането на бронирана транспортна техника за

...
Ветото на президента върху изпращането на бронирана транспортна техника за
Коментари Харесай

Комисията по отбрана разглежда ветото на президента върху изпращането на БТР-и за Украйна

Ветото на президента върху изпращането на бронирана транспортна техника за Украйна ще бъде прегледано от отрасловата Комисия по защита. На настоящи въпроси ще дава отговор и министър Тодор Тагарев, предава БНР.

Президентът Румен Радев върна за ново разискване в Народното събрание Закона за одобрение на съглашението, с което България дава безплатно на Украйна БТР-и. В претекстовете на президента е маркирано, че депутатите не са задоволително осведомени с съответните параметри на дарението, което прави невъзможна обективната преценка дали техниката е с отпаднала нужда. Според него предоставяната техника е високопроходима и би могла да се употребява за защита на българската граница и за оказване на помощ при повреди и бедствия.

Управляващите посрещнаха остро налагането на несъгласие върху това решение. То беше несъмнено като " политическо двуличие " и министър председателят Николай Денков, водачите на ГЕРБ, Политическа партия Демократична България и Движение за права и свободи показаха убеденост, че то ще бъде преодоляно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР