Ветеранът политик Джон Суини е на път да стане ръководител

...
Ветеранът политик Джон Суини е на път да стане ръководител
Коментари Харесай

Джон Суини ще стане първи министър на Шотландия

Ветеранът политик Джон Суини е на път да стане началник на Шотландската национална партия и идващият първи министър на Шотландия, откакто главният му противник Кейт Форбс сподели, че няма да влезе в конкуренция за водач на партията.

Ако бъде определен за водач на ШНП, с цел да размени Хумза Юсаф, който подаде оставка тази седмица, Суини ще би трябвало да работи с други партии, с цел да управлява шотландското държавно управление, защото партията му има 63 места и опозицията има 65.

Но решението на Forbes да остане настрани значи, че SNP евентуално ще избегне повтаряне на миналогодишното смазващо съревнование за водачество, което тя загуби на косъм от Юсаф.

60- годишният Суини, който разгласи желанието си да се кандидатира в четвъртък, към този момент е единственият формален претендент за водач.

Тъй като SNP се пробва да начертае линия под последните неуспехи - в това число спад в анкетите и предизвикателство от страна на лейбъристите — той сподели на конференция в Единбург, че желае „ да обе...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР