Вестник "Ню Йорк Тайм" публикува резултатите от свое разследване, което

...
Вестник "Ню Йорк Тайм" публикува резултатите от свое разследване, което
Коментари Харесай

Ню Йорк Таймс: Фаталният за Коби полет не е бил разрешен - slava.bg

Вестник "Ню Йорк Тайм " разгласява резултатите от свое следствие, което демонстрира в нова светлина полета, който лиши живота на 9 души в Калифорния в неделя. Сред тях бе Коби Брайънт, именита фигура за международния баскетбол, както и 13-годишната му щерка Джиана.

Пилотът на вертолета Sikorsky S-76B Ара Зобаян излетява в 9 ч във съдбовната заран от летището "Джон Уейн " в Ориндж Каунти, с цел да стигне до "Камарило ", което е напълно покрай спортната академия "Мамба ". Там се е провеждал шампионатът по баскетбол за деца, на който са отивали пасажерите на борда.

Компанията Island Express Helicopters, която има машината, е имала лиценз единствено за полети, при които няма никакви ограничавания във видимостта. Във въпросната заран такова е имало и то е било огласена в бюлетин.

Именно поради неприятните условия и мъглата в избрани региони към Лос Анджелис, полицията оставя на земята своите машини за няколко часа, до момента в който видимостта е цялостна.

Мъглата идва от Тихия океан, който е зад хълмовете на Калабасас - тъкмо там е над гъста и точно там става злополуката.

Пилотът е знаел, че при оповестените условия, не е имал право да излети. Той не е разполагал с инструментите за навигиране в "специални условия ", което лишава машината му от лиценз за полет в мъгла и затруднена видимост. Тоест - този полет е забранен, противозаконен.

Компанията Island Express Helicopters не разяснява към този момент обвиняванията в "Ню Йорк Таймс ", само че е реалност, че е спряла от през днешния ден всички свои полети. Публикацията се появи тази заран във вестника. В нея изданието се базира на кодекса за полети (visual flight rules - V.F.R.) на Съединени американски щати.

Разследването на полицията продължава, само че вестникът даже създаде видеовъзстановка на полета. Според нея той е вървял безаварийно досега, в който от наземния надзор са предизвестили водача, че лети прекомерно ниско и не може да попадне в техните радари за навигация. Което значи - те не могат да му оказват помощ с данни, до момента в който е толкоз покрай земята.

Зобаян следва като маршрут пътя на автомагистралата, която се вие от Лос Анджелис към мястото, където отиват и пасажерите му. Това е обичайната процедура при полет в градските условия на района.

Но в един миг би трябвало да се издигне над хълмовете на Калабасас, а те са напълно погълнати от мъглата, идваща от океана.

Влизането от изцяло чисто небе в мъгливите условия на хълмовете, е евентуалната причина водачът да не реши добре височината, на която би трябвало да вдигне машината. Не са стигнали към 8-10 метра (пак съгласно калкулации при цифрова симулация), с цел да бъде преминато възвишението.

Ударът е бил при висока скорост и хеликоптерът е падал по хълма към 50-ина метра, след което се е запалил.

Това е версията на "Ню Йорк Таймс ", предадена от Dir.bg.

Вижте видеото, което медията изготви като пояснение на случилото се.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО ТУК!!!
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР