Вестник Le Monde пише, че военната помощ за Украйна в

...
Вестник Le Monde пише, че военната помощ за Украйна в
Коментари Харесай

Le Monde: Обещаните от Макрон 3 млрд. евро за Украйна създават бюджетен проблем за Франция

Вестник Le Monde написа, че военната помощ за Украйна в размер на 3 милиарда евро годишно, планувана в подписаното на 16 февруари съглашение за гарантиране на поддръжката, основава главоболия на държавното управление на страната: то е насила да редуцира разноски по други пера и да прибягва до разнообразни счетоводни трикове.

Още през февруари министърът на финансите разгласи, че е належащо да се понижат разноските с 10 милиарда евро; на този декор разноските за Украйна провокират въпроси измежду гласоподавателите, настояват депутати от пропрезидентската партия " Ренесанс ", която няма болшинство в Народното събрание.

Правителството предлага също по този начин в сметката за 3 млрд . евро да бъдат включени средства, които към този момент са планувани за разнообразни многостранни стратегии (като френско-холандско-украинската стратегия за закупуване на самоходни оръдия " Цезар " ) и вноски в европейски фонд, предопределен да компенсира държавите-членки на Европейски Съюз за военни доставки за Украйна, осъществени на двустранна основа.

В последна сметка, съгласно вестника, държавното управление може да бъде насила да внесе бюджетни ремонти в Народното събрание.

Опозиционните партии гласоподават по принцип срещу всички бюджетни оферти на държавното управление, а един от депутатите от ултралявата партия " Непокорна Франция " Бастиен Лашо даже съобщи пред Le Monde, че военната помощ за Украйна във Франция може да има същата орис като в Съединени американски щати, където тя е забутана в следената от републиканците Камара на представителите.
 Русия няма да спре в Донбас и Крим, уверен е Макрон
Русия няма да спре в Донбас и Крим, уверен е Макрон

Би било неточност да се мисли, че Русия възнамерява да спре експанзията си

Елисейският дворец разполага с парламентарен механизъм по член 49, параграф 3, който разрешава приемането на закони без единодушието на Народното събрание - по този начин да вземем за пример беше призната пенсионната промяна на Макрон. Това обаче би било удар по политическия имидж на президента и би довело и до избор на съмнение към държавното управление.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР