Вещерът“ от Анджей Сапковски се превърна в една от най-успешните

...
Вещерът“ от Анджей Сапковски се превърна в една от най-успешните
Коментари Харесай

Гералт от Ривия се завръща във „Вещерът: Сезонът на бурите“ от Анджей Сапковски (предложение за четене)

„ Вещерът “ от Анджей Сапковски се трансформира в една от най-успешните и авторитетни фентъзи поредици на последните няколко десетилетия.

Историята на Гералт от Ривия първо въодушеви известната серия от игри „ The Witcher ”, a през 2019 година оживя и на екран под формата на хитовия едноименен сериал на Netflix с присъединяване на Хенри Кавил.

Литературното странствуване на Белия вълк също продължава. Преди да се е появил втори сезон на екранизацията, на пазара се появява ново издание на „ Вещерът: Сезонът на бурите “ – предисторията на именития воин, която може да се чете независимо от останалите седем книги („ Вещерът 1: Последното предпочитание “, „ Вещерът 2: Меч на ориста “, „ Вещерът 3: Кръвта на елфите “, „ Вещерът 4: Време на пренебрежение “, „ Вещерът 5: Огнено кръщение “, „ Вещерът 6: Кулата на лястовицата “ и „ Вещерът 7: Господарката на езерото “).

Преди да се срещне със своето Предопределение и да промени хода на историята, Гералт беше просто вещер. Наемник, който скита по света и унищожава чудовища. Независимо къде се крият и каква форма одобряват. Достатъчно е някой да заплати цената.

В крайбрежния град Керак някой желае да употребява услугите на вещера, само че не е подготвен да даде нищо в подмяна. Вместо това си мисли, че може да употребява ловкост и да вкара Гералт в машинациите си, само че скоро ще осъзнае своята неточност.

Защото ядосаният вещер е още по-опасен и няма да се спре, до момента в който и последното страшилище не бъде унищожено. Независимо от това какъв брой ще му коства отмъщението.

„ Вещерът: Сезонът на бурите “ предлага пленително запознанство с магическия свят на Сапковски за всички, неизкушени досега от обаятелната мощ на историята за Белия вълк, както и топло посрещане на към този момент запалените фенове.

Сред страниците на това издание се появяват персонажи, добре познати на читателя: правилният другар на Гералт, бардът и стихотворец Лютичето, както и неговата обичана, подлата вълшебница Йенефер, само че на сцената пристъпват – безусловно и в метафоричен смисъл – герои от напълно други приказки. Хора, не-хора и изваяни с магическо изкуство твари.

Буреносен и кондензиран с непредвидени обрати, жестоки изменничества и напрегнати борби, този разказ е изумителна плетеница от най-хубавото от всички книги в поредицата. Както и почтено завръщане вкъщи – в един съвсем действителен свят, в който чудовищата живеят измежду нас. Историята продължава.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР