Веселин Марешки повдигна въпроса с картела в бизнеса с горива

...
Веселин Марешки повдигна въпроса с картела в бизнеса с горива
Коментари Харесай

Марешки повдигна пред Таяни въпроса с картела на горива

Веселин Марешки повдигна въпроса с картела в бизнеса с горива в България по време на срещата с ръководителя на Екологичен потенциал Антонио Таяни.
Според разнообразни източници (включително и от средите на управляващите), над 1 милиард евро годишно се ограбват от българския народ посредством нереалистично високите цени на горивата, оповестиха от пресцентъра на " Воля ".
„ Българският народ така и така е най-бедният в Европейски Съюз. Скъпите горива засягат всички, тъй като вземат участие в ценообразуването на необятен набор артикули. Очевидно сами не можем да се оправим с този картел - имаме потребност от поддръжката на европейските институции. В Румъния имаше политическа воля и картелът беше осветлен и наказан. У нас той има политически пипала от доста години и борбата с него е изключително тежка “, разяснява Марешки.
„ Много гласоподаватели ни питат - каква ще бъде действителната изгода от европредседателството за елементарните български жители? Нашият отговор е подобен - в случай че европейските институции ни оказват помощ да се оправим с картела в горивата, това ще бъде в действителност една голяма практическа изгода за хората и от участието в Европейски Съюз, и от нашето председателство. Не е загадка, че упованията от влизането ни в Европейски Съюз бяха огромни. За жал, към момента множеството хора тук не усещат по всекидневието си изгодите от участието “, сподели още Марешки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР