Версията Google Chrome на канала Canary получи функция, която скрива

...
Версията Google Chrome на канала Canary получи функция, която скрива
Коментари Харесай

Google Chrome в режим инкогнито започна да скрива медияданните в Windows 11, macOS и Android

Версията Гугъл Chrome на канала Canary получи функционалност, която скрива медия-съдържанието, възпроизвеждано в браузъра в режим тайно. Нарича се „ Скриване на медийните метаданни в режим тайно “ и работи на равнище операционна система.

Windows Latest откри няколко споменавания на тази функционалност в Chromium Gerrit. Гугъл се стреми да го внедри във всички операционни системи, където е разполагаем Chrome, в това число и в Windows, Mac, Linux, Chrome OS, Android и iOS.

Как работи?

Когато е задействан в Windows, Chrome стопира да демонстрира информация като заглавия, реализатори, творби на изкуството и други елементи на екрана за ръководство на мултимедията или върху изводи екран на Windows 10/11 по време на възпроизвеждане в режим тайно. Появява се заглавието „ Сайтът възпроизвежда мултимедия “.

Преди това истинското заглавие и миниатюрата на видеоклипа се посочваха на изводи екран. Сега метаданните могат да бъдат скрити от медия контролерите на OS.

Това е допустимо, с помощта на новия API MediaSessionClient, който извлича съответните данни. Интеграцията включва прихващане на поръчките към API на SystemMediaControls. В Chrome се появи особена интерпретация на този API ChromeMediaSessionClient, предопределен да маскира метаданните в режим тайно.

Как да активирате функционалността?

За да изпробвате функционалността, в настройките на Chrome Canary би трябвало да изберете менюто Chrome://flags и да активирате опцията „ Скриване на мултимедия в меню знамена в режим тайно “. Предлага се на Mac, Windows, Linux, ChromeOS, Fuchsia и Lacros.

Същевремено, Гугъл работи върху нов дизайн за Chrome, който би трябвало да се появи през есента.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР