Версията, че ГРУ облъчва американски дипломати с невидими лъчи“, се

...
Версията, че ГРУ облъчва американски дипломати с невидими лъчи“, се
Коментари Харесай

Психиатрите поставиха диагноза на американското разузнаване и дипломация

Версията, че „ ГРУ облъчва американски дипломати с невидими лъчи “, се провали изцяло. Това се споделя в формалния отчет, оповестен от американското разузнаване. Каква е същинската причина към хиляда американски шпиони и дипломати да станат жертва на „ Хаванския синдром “ и по какъв начин това е обвързвано с последните събития в Украйна?

От есента на 2016 година американските разузнавачи и дипломати – първо в Куба, след това в други страни по света – се оплакват, че в главите им се появяват странни звуци, а по-късно стартират главоболие, бодърствуване и редица други феномени. Тези феномени са разказани да вземем за пример в тази научна публикация на “Списанието на Американската здравна асоциация”.

Кулминацията на сходни изявления беше публикация, оповестена в най-авторитетното здравно списание в света “Лансет” през декември 2020 година Текстът, който беше доста сходен по своята степен на неизясненост и липса на специфика на сходната обява за отравянето с Новичок, не разказва никакви характерни механизми, които биха могли да провокират всички тези шумове в главата. Но съдържа заключението на американски учени. Те имат вяра, че микровълните " наподобяват най-реалистичният механизъм за пояснение на тези случаи, само че всяка допустима причина остава спекулативна. "

„ Изглеждат “ не е най-убедителната дефиниция в тази ситуация с научно списание, само че се оказва задоволително за американските управляващи да заявят на глас: Русия и по-конкретно ГРУ можеше да го е направила. Нека се опитаме да разберем тематиката въз основа на отворените източници. На първо място от научните изявления и едвам по-късно позицията на Централно разузнавателно управление на САЩ.

Московски сигнал

През 1953-1976 година чиновници на американското посолство в Москва откриват, че постройката им се облъчва с микровълни с периодичност от 2,5 до 4,0 гигахерца. Плътността на лъчение е едвам 0,005 вата на квадратен сантиметър, само че протичащото се е извънредно притеснително за американците, защото те не могат да схванат смисъла на това лъчение.

Днес елементарно да се разбере какво е било това. През 40-те години на предишния век в Съюз на съветските социалистически републики е основано подслушвателното устройство “Златоуст” (разработчик е Лев Термен, пандизчия в Централно конструкторско бюро-29 " шарашка " на Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР) по това време, прочут също със основаването на музикалния инструмент Теремин). Той се разграничава от всички свои прародители освен по това, че е свръхкомпактен, само че и по обстоятелството, че не изисква източници на сила. За работа употребява микровълнова радиация, идваща извън – същата, чийто смисъл американците не можеха да схванат. Когато някой приказва до устройството, вграденият в него резонатор трансформира параметрите на електромагнитните талази, предавани от “Златоуст” на открито. Приемник в постройка в съседство с посолството прочита измененията и записва диалозите на чиновниците на посолството.

Микровълните са извънредно потребни, тъй като не може да се прикрепват „ бръмбари “ към проводниците - жителите на постройката щяха да виждат. Но заради неведение за всичко това американските дипломати смятаха, че става дума за нещо друго. Те смятаха, че може би става дума за въздействие върху мозъците на звездно-ивичестите дипломати. В Съединените щати започва план “Пандора,” по някаква причина назначиха чиновник, а не академик или доктор за негов началник. „ Проектът “ организира опити с повече от една маймуна и стига до заключението, че микровълновата радиация може да промени държанието на приматите. Препоръчано е създаването на сходни „ психотронни съоръжения “ да стартира неотложно и в Съединени американски щати.

Не се знае още какъв брой години щяха да се усвояват бюджетни пари поради всичко това, само че през 1968 година някой се сеща да назначи доктор за управлението на плана. Той разумно открива, че няма въздействие и опитите са сложени погрешно.

Но историята не свърши дотук. През 70-те години на предишния век по някаква причина Държавният департамент споделя на американските дипломати, че постройката им в Москва е облъчена и те се паникьосват и стартират да търсят болежки. За шанс в това време в Съединени американски щати е оповестена псевдонаучна книга за заплахите от микровълните, наречена „ Превключване на Америка “, където ракът и всичко останало се провокира от микровълните. Дипломатите се обръщат към съда с искане за обезщетение за опасността за тяхното здраве. Фарсът, който се случва, също изтича в пресата – затова в известното схващане концепцията „ руснаците са въздействали върху мозъците на американските дипломати с невидими лъчи “ съществува най-малко до края на 80-те години.

И по този начин, какво е новото в Хаванския синдром?

Днес обстановката е даже още по-смешна от преди половин век. Ако тогава Съединени американски щати можеха най-малко да записват микровълнови печки, ориентирани към тяхното посолство, през днешния ден не могат. Нито едно изследване в нито една от страните, където са открити жертви на синдрома на Хавана, не е посочило някаква неразбираема радиация към американските държавни чиновници. Дори в тези случаи, както в Сърбия предходната година, където бяха евакуирани сътрудници на Централно разузнавателно управление на САЩ, също не бяха открити следи от тяхното излагане на нещо.

Освен това теоретичен разбор на обстановката с жертвите не демонстрира обективно увреждане на мозъка. От здравна позиция Робърт Балох, професор по неврология в Калифорнийския университет, Лос Анджелис, най-добре разказва обстановката: „ Редовно виждам пациенти със същите признаци като чиновниците на посолството в моята клиника. Повечето от тях имат психосоматични признаци – с други думи, такива, които пораждат не от външни аргументи, а от вътрешни, като стрес или някакви прочувствени усложнения. Наличните данни за синдрома на Хавана съответстват тъкмо с всеобщите психологични епидемии – по-известни като всеобща истерия”.

Масовите психологични епидемии са известни най-малко от Средновековието и постоянно имат сходна картина, продължава Балох. Някои групи хора считат, че са под въздействието на някакво мощно, само че неразбираемо враждебно въздействие. Някой желае да промени държанието им- дали посредством магия, дали посредством невидими лъчи, или по някакъв различен прикрит и тайнствен метод.

Понякога епидемията поражда просто от нещо ново и неясно. Например, при започване на 20-ти век доста телефонни оператори разказват по какъв начин усещат удари - това събитие даже получи особено име " акустичен потрес ". Изучава се в продължение на десетилетия, не са открити аргументи и когато телефоните стават познати от детството, такива „ удари “... просто изчезват.

Балох отбелязва, че микровълните в действителност могат да причинят чувство за тон в главата - само че при големи мощности, които елементарно се откриват извън. И най-важното, след изключване на микровълновата радиация, този тон изчезва и няма дълготрайни признаци. В този случай картината е тъкмо противоположната: няма радиация, само че има признаци. Ситуацията се разграничава от " Московския сигнал " основно по това, че през тези години държавното управление на Съединени американски щати, откакто научава от лекарите за неналичието на справедливи признаци, просто затваря плана “Пандора” и не помни за всичко това. Но през днешния ден то, в противен случай, е решило да го вземе на съществено и да го употребява като опрощение да упрекна руснаците.

В тази обстановка Централно разузнавателно управление на САЩ работи извънредно. В четвъртък организацията сподели, че множеството случаи на Хаванския синдром не са породени от намесата на " непозната мощ ". Анализирани са почти хиляда случая. Което в по-голямата си част, както беше посочено, „ може да се изясни със здравословното положение, в това число недиагностицирани преди този момент болести, както и с естествени или механически фактори “. Тоест руснаците нямат нищо общо с това.

Да кажем напряко, че американските дипломати - и даже самото Централно разузнавателно управление на САЩ - са малко прекомерно нервни, заради което може да им се стори всичко. Все отново редица американски политици към този момент оповестиха „ съветската диря “ и не би било доста политически правилно да се излагат обществено като идиоти. В последна сметка конгресмените дават пари на Централно разузнавателно управление на САЩ, не може обществено да се каже, че споделят нещо, което не дава отговор на обстоятелствата.

Но всички задгранични наблюдаващи и някои американци намерено признават, че сходна позиция на Централно разузнавателно управление на САЩ е следващото удостоверение, че приказваме за психологична зараза, а не за някакви лъчи, които американците по някаква причина не могат да открият.

Как Хаванският синдром се популяризира нашир и надлъж

Интересното е, че следвайки метода на американския невролог Балох, в актуалната американска външна политика могат да се открият доста повече психологични епидемии, в сравнение с единствено Хаванския синдром.

Вземете „ съветското навлизане в Украйна “, за което всеки ден се написа в западните медии и неведнъж е декларирано от Държавния департамент и даже от президента на Съединените щати. Никой не е виждал сателитни фотоси на съответните групировки. Това, несъмнено, не е доказателство: преди интервенцията в Крим западните разследващи служби също проспаха всичко, а на сателитните фотоси също нямаше нищо. Но в случай че в действителност се приготвя навлизане, то рано или късно то би трябвало да се случи.

Междувременно западните и украинските медии обещаваха съветска офанзива против Украйна през 2015 година, 2016 година и по-късно. Тези прогнози по този начин и не се сбъднаха – тъкмо както не се сбъднаха през 2021 година За всеки, който даже жестоко съставлява съветската външна политика, е явно, че това няма да се случи и през 2022 година

Но в нито един миг – нито в предишното, нито в бъдещето – неуспехът на прогнозите за „ съветското настъпление “ не кара предсказателите споделиха: „ Да, сбъркахме се, нашествието единствено ни се е сторило “. Тук е мъчно да не се види паралел с Хаванския синдром. Така и не са съумели да открият доказателства, че съветските микровълни варят мозъците на американски дипломати и шпиони в Сърбия, Куба или където и да е другаде. Американски учени и лекари споделят на глас: „ жертвите “ имат проблеми с психосоматиката - те самите са си внушили, че някой е развалил нещо в мозъка им с лъчи.

Но никой, нито един американски посланик или политик не се изправи и сподели: извинете, по този начин ни се стори. Това е, което отличава жертвите на психологична зараза от тези, които не са. Първите в никакъв случай няма да признаят, че са потърпевши от подозрителност, изхождаща от вътрешния им свят - а не от фиктивна опасност от външния свят.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР