Версия: Знакът Стоп на кръстовището край Горна Студена не светел,

...
Версия: Знакът Стоп на кръстовището край Горна Студена не светел,
Коментари Харесай

Чакат експертизи за смъртта на четиримата футболисти, пометени в кола от тир на главен път

Версия: Знакът " Стоп " на кръстовището край Горна Студена не светел, по тази причина 19-годишният водач не го забелязал

Месец след зверската злополука на основния път Русе - Плевен на разклона за свищовското село Горна Студена, в която починаха четирима футболисти на ОФК " Павликени ", следствието към момента не е завършило, а прокуратурата чака автотехническата експертиза за жестокото ПТП.

То стана в нощта против 13-ти септември. БМВ, ръководено от младата вяра на тима Ивелин Ивов не стопира на знак " Стоп " и излиза на основния път, където е връхлетяно от тир. При чудовищния удар гибелта си откриха лидерът и съотборниците му Димитър Кушев, Георги Вълчев и Генчо Стефанов. Те се прибирали от с.Козловец с колата на Иво. Празнували успеха в среща от аматьорската футболна лига, водачите на двете транспортни средства не са използвали алкохол.

Междувременно се появи нова версия - модерният знак " Стоп ", захранван от слънчева батерия, бил повреден и не светел в злощастната нощ. Затова 19-годишният Ивелин не го забелязал и излязъл без спирачки на основното шосе.

" Знакът не свети, само че е светлоотразителен и ясно се вижда на фарове и денем. Растителността в региона на кръстовището е почистена. Освен това преди него има и различен знак - " завършек на пътя с преимущество ". Ако е светил, още по-добре, само че дали това може да е повода за тежката злополука ще каже досъдебното произвеждане ", изясни пред " 24 часа " шефът на регионалната полиция във Велико Търново ст.комисар Димитър Машов.

" Не мога да разясня повода за ПТП, защото на този стадий никой не ми е докладвал за направени автотехнически експертизи ", сподели наблюдаващият прокурор Катерина Лещакова от Окръжната прокуратура във Велико Търново. Автоекспертите изследват цялата пътна обстановка - маркировка, пътни знаци, скорост, механизъм на настъпване на злополуката.

За по-голяма сигурност на конфликтния пътен сектор от полицията са поискали да се сложи шумяща маркировка.

" Изготвили сме уведомителни писма до АПИ и Областното пътно ръководство да се постави шумяща маркировка, с цел да се заостри вниманието на водачите, че доближават основно кръстовище ", сподели ст. комисар Машов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР