Версайският дворец беше принуден да евакуира посетителите в четвъртък за

...
Версайският дворец беше принуден да евакуира посетителите в четвъртък за
Коментари Харесай

Френските власти подозират шегаджии в поредица от фалшиви бомбени заплахи и предупреждават за тежки наказания

Версайският замък беше заставен да изтегля посетителите в четвъртък за четвърти път за по-малко от една седмица за инспекция на сигурността след сигнал за бомба

От ИЛЕЙН ГАНЛИ Associated Press, 19 октомври 2023 година, 5:36 AMФранция също стана жертва на сигнали за бомби и насилствени евакуации след сходен обрив от предизвестия ден по-рано. Дори институт за нуклеарни проучвания получи опасност в четвъртък.

Шегаджии или заговорници?

Не са открити бомби, само че управляващите не могат да поемат опасности за живота на пасажери, студенти или служащи. Все отново държавното управление става все по-нетърпеливо, заплашвайки затвор и тежки санкции за тези, които насочат подправени бомбени закани. Поредица от подправени аларми постановиха евакуацията на 15 летища и анулирането на 130 полета, както и многократното затваряне на вратите на двореца Версай от предходната събота.

Вътрешният министър Джералд Дарманин сподели в четвъртък вечерта, че 18 души са били арестувани през последните 48 часа - най-вече, само че освен, малолетни.

Бражът от сигнали „ дезорганизира нашите служби за сигурност и явно стопира обществото да действа “, сподели Дарманин в изявление за BFM-TV. Фалшивите сигнали също „ съставляват голям риск при положение на (истински) проблем “.

Министърът сподели, че се употребяват „ големи средства “ за идентифициране на шегаджии с техните телефонни номера и адреси.

„ Ние споделяме на тези, които слушат: Ще намерим всички “, сподели той.

Справедливост Министър Ерик Дюпон-Морети упрекна за сигналите „ дребни шегаджии, дребни клоуни “ и предизвести за следствията.

Съгласно френското законодателство шегаджийските позвънявания могат да бъдат наказвани с до на 3 години отнемане от независимост и санкции от 45 000 евро (47 000 долара), сподели министърът.Министърът на правораздаването сподели, че родителите на малолетни могат да бъдат накарани да платят компенсации, до момента в който вътрешният министър сподели, че учениците шегаджии няма да се измъкнат от куката: техните имената и телефонните номера ще бъдат предадени на Националната просветителна система.

„ Нямаме потребност от това. Нямаме потребност от размирници, психози, в този миг ", сподели министърът на правораздаването в сряда.

Полицията сподели, че минимум седем летища са получили закани в четвъртък, основно по имейл. Сред набелязаните са летищата в Лил, Лион, Бордо, Нант и Тулуза.

Франция е в нараснала подготвеност след смъртоносното намушкане с нож на преподавател предходната седмица, за което беше упрекнат обвинен ислямски екстремист, за който се твърди, че е заявил честност към групировката " Ислямска страна ".

Погребална работа за Доминик Бернар, учителят по френски език, погубен от рана с нож във врата, се организира в четвъртък в Арас, северния град, където той преподава в учебното заведение Гамбета-Карно. Президентът Еманюел Макрон присъстваше - неговият аероплан на пистата на близкото летище в Лил, измежду евакуираните по време на утринната работа, съгласно локалния вестник Voix du Nord.

Сред заканите, получени в четвъртък, беше една в център за нуклеарни проучвания в Гренобъл, на югоизток. Двама снабдители, на възраст 23 и 26 години, бяха задържани, откакто оставиха пакет в института Laue Langevin и споделиха на пазачите, до момента в който си тръгваха: „ Направихме го. Доставихме бомба “, заяви локалният Le Dauphine Libere.

Френският министър на превоза Клемент Бьон сподели, че в сряда са били отправени подправени закани против 17 летища, което е предизвикало всеобщи разстройства, евакуацията на 15 летища, анулация на 130 полета и доста закъснения на полети.

Регионалните префекти вземат решение, за всеки обособен случай, дали заканите постановат евакуация.

„ За момента нямаме чудотворно решение “, сподели Никола Паулисен, общоприет пратеник на Съюза на френските летища, който участва на всички 150 летища в страната. Рискът от бомба не може да бъде подценен, само че „ не можем да спрем летищата да действат. “

Той обаче означи, че летищата са способни да се приспособяват към закани и рецесии.

„ Адаптацията е в нашата ДНК “, сподели Паулисен.

Beaune, министър на превоза, акцентира безапелационното обръщение на държавното управление за залпа от сигнали за бомби.

„ Тези подправени сигнали не са неприятна смешка. Те са закононарушения “, разгласява Бон в X, прочут преди като Twitter.

___

Джон Лестър в Париж способства.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР