Вероятността сегашните ваксини за коронавирус да не действат въобще при

...
Вероятността сегашните ваксини за коронавирус да не действат въобще при
Коментари Харесай

Кантарджиев смята,ч е мерките трябва да се затегнат, защото Омикрон идва

" Вероятността сегашните ваксини за ковид да не работят изобщо при разновидността " Омикрон " е доста дребна. Може да работят по-слабо ". Това съобщи пред БТВ проф. Тодор Кантарджиев.

Той осведоми, че Европейската комисия е подписала контракт с " Пфайзер ", че в случай че се появи рискова разновидност на вируса, производителят е подготвен за 100 дни да обезпечи приспособена ваксина.

" Омикрон " беше избран като вид, пораждащ безпокойствие, заради няколко аргументи. Първо, дали се популяризира по-бързо от останалите варианти; второ - дали го хващат актуалните тестове; трето - дали е кадърен на имунологично бягство. Мен третата причина най-вече плаши. И четвърто - да не предизвиква по-тежко заболяване ", разяснява още Кантарджиев.

Той е безапелационен, че ограниченията би трябвало да се затегнат.

" Трябва да имаме една подготвеност да се изследват повече хора и доста значимо - да се изпращат бързо материали за секвениране на съмнителни хора ".

Той показа, че е допустимо този вид да е зародил при болен от ХИВ/СПИН пациент, който се е заразил с ковид. " Ако човек е със ХИВ и приема медикаментите си, кара вируса леко, само че по-продължително време ", изясни той.

Според Кантарджиев, когато в болница бъде признат пациент с тежко заболяване от ковид, който твърди че е имунизиран, би трябвало да се изследват кръвни проби, с цел да се потвърди дали това в действителност е по този начин или става въпрос за подправена имунизация.

" По този метод с антителата хванахме преди четири години сътрудници, които не са ваксинирали деца за морбили. Нека повече нямаме такива сътрудници ", уточни още той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР