“Вероятността само “Възраждане да е единствената европейска партия на този

...
“Вероятността само “Възраждане да е единствената европейска партия на този
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев пред ФрогНюз: Възраждане са отишли в Москва с...

“Вероятността единствено “Възраждане ” да е единствената европейска партия на този конгрес е огромна. Коя друга партия да отиде? Бих се учудил, в случай че “ФИДЕС ” на Виктор Орбан изпрати собствен представител. Не виждам европейска партия, която да отиде на този конгрес в Москва ”, разяснява пред ФрогНюз Милен Керемедчиев, някогашен зам.-министър на външните работи. Според него на този конгрес по всяка възможност е имало представители на сръбски партии или други обединения от страни, които не са в Европейски Съюз. 

 

“За държава-членка на Европейски Съюз и НАТО само България съгласно мен е страната, изпратила посланичество. Това за следващ път демонстрира какъв брой са прави сътрудниците ни да имат запаси по отношение на това до каква степен България е в действителност благонадежден и предвидим сътрудник и дали не е в действителност слабата връзка в единния щит за защита на източното крило на НАТО ”, добави Керемедчиев.

 

Всъщност информацията, че депутати от “Възраждане ” са участвали на този конгрес пристигна от самата партия. На нея обаче не се обърна кой знае какво внимание. А това е изключително значимо. Един от присъстващите на този конгрес е да вземем за пример Ангел Георгиев, който също по този начин е член на Комисията по външна политика в Народното събрание. Според прессъобщението на “Възраждане ” същият народен представител дори направил изявление. 

На въпрос дали това е рисковано за страната ни, поради класифицираната информация, с която тези политици разполагат като народни представители, Керемедчиев съобщи: 

 

“Съмнявам се тъкмо тези народни представители да дават или знаят кой знае каква класифицирана информация, която да е убягнала на съветските служби, които получават сведения през контактите си в България. При всички положения обаче това е извънредно неприятен имиджов резултат за България. За следващ път демонстрираме, че имаме неуверена външна политика ”, добави Керемедчиев.

 

“Възраждане ” демонстрираха, че зад патриотичната платформа стои една напълно русофилска партия. Те приказват за въздействие на непознати посолства, само че дано забележим какво е въздействието на съветското посолство в тяхната партия. Все отново те са организирали това посещаване - издали са визи на депутатите ”, разяснява Милен Керемедчиев пред медията ни. 

 

По думите му тази аудиенция демонстрира, че разделянето в политическия живот у нас може би е достигнало до най-високата си точка. 

 

“Видимо е и от реакциите, след убийството на Навални - те са доста поляризирани и в политиката, и в обществото ни. “Възраждане ” покрива напълно ползите, възгледите и желанията на русофилите у нас ”, добави той.

 

“Русия сега е задействала напълно пропагандната си машина и употребява всички способи за увеличение на наличието си в страните-членки в НАТО и Европейски Съюз. След гибелта на Алексей Навални има огромен удар против репутацията на Русия, изключително в Западна Европа ”, разяснява още Керемедчиев.

 

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР