Вероятността от провокации на руските президентски избори в някои страни

...
Вероятността от провокации на руските президентски избори в някои страни
Коментари Харесай

Захарова: Вероятността от провокации на руските президентски избори в някои страни ще се увеличи

Вероятността от провокации на съветските президентски избори в някои страни ще се усили. Не всички страни дадоха отговор на съветските ноти с искане да се подсигурява сигурността на гласуването на тяхна територия на съветските президентски избори през март. Това сподели на брифинг формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова.

„ Очевидно е, че по време на гласуването за изборите за президент на Русия вероятността от провокации ще се усили неведнъж “, означи тя. Захарова акцентира, че обстановката в региона на обезпечаването на сигурността на съветските задгранични институции „ доста се е влошила и буди най-сериозни опасения “.

Според Захарова Москва взема поради този фактор,

когато възнамерява работата по обезпечаване на безвредно гласоподаване в чужбина, и съветските дипломати вършат всичко допустимо, с цел да реализиран това.

„ За страдание, не всички сътрудници в европейските и американските страни към момента са дали отговор на нашите претенции, те са издадени под формата на ноти с искане да се обезпечи сигурност на изборните секции в деня на изборите “, уточни дипломатът.

Според формалния представител на съветското външно министерство в чужбина към този момент са основани 269 изборни секции.

„ В момента продължава работата по образуването на секционни изборни комисии. Ние се занимаваме с ежедневна подготвителна работа: ревизираме описите, приготвяме специфични групи от дипломати, които ще отидат в редица страни, с цел да оказват помощ на изборните комисии “, добави тя.

„ Западняците, без да се крият,

се пробват с всички сили да лишават опцията на съветските жители да упражняват законното си право на избор. Те нарушават правата на руснаците. Очевидно е, че нашите благоприятни условия тази година са доста по-малки, в сравнение с през предходната предизборна акция. Искам да отбележа, че не приказваме за естествено злополучие, за пандемия от ковид, както беше през 2020 година, когато тук-таме страните, които сами организираха избори, бяха лимитирани във опциите си. Ситуацията е безусловно човешка. В последна сметка те съзнателно основават спънки, тъй като съзнателно безусловно се пробват да лишават правото на съветските жители да вземат участие в избори ”, сподели Захарова.

Съветът на федерацията насрочи избори за 17 март 2024 година Централната изборна комисия реши гласуването да продължи три дни – 15, 16 и 17 март. Така това ще бъдат първите тридневни избори за глава на съветската страна.

 

Източник: ТАСС / Превод: SafeNews

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News Showcase

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР