Вероятността да има нов търг за емблемата и активите на

...
Вероятността да има нов търг за емблемата и активите на
Коментари Харесай

Глътка въздух за феновете на ЦСКА: Нов търг за емблемата няма да има, но..

Вероятността да има нов търг за емблемата и активите на ЦСКА понижа фрапантно след определение на Софийски градски съд от 14 август 2019 година, видя Sportal.bg.

Припомняме, че преди към месец компанията " Камеко " завоюва дело против ЦСКА за парцел край морето, включен в масата на несъстоятелността. Решението на Върховен касационен съд породи съществени терзания, че може да докара до нов търг за емблемата и активите на банкрутиралото сдружение.

Вчерашното определение на Софийски градски съд обаче дава мотив да се счита, че няма да се стигне до сходно нещо и 8-те милиона няма да бъдат върнати на " Ред Енимълс " - компанията, която завоюва търга за активите на ЦСКА.

То гласи, че " Ред Енимълс " има 7-дневен период, в който да показа доказателства за платени налози и такси на парцелите на ''Армейците'', в това число и за тези, към които " Камеко " има искания.

От Софийски градски съд пишат, че определението не предстои на обжалване.

Ето какво гласи то:

Закрито/разпоредително съвещание от 14.8.2019
Резултат: С определение
УКАЗВА на купувача „ Ред Енимълс “ ЕООД, че за правене на Постановление за възлагане на имуществото на „ ПФК Ц... “ АД следва да показа по делото, в 7-дневен период от връчване на актуалното определение:

1. Доказателства за платена държавна такса по сметка на Софийски градски съд, която е в размер на 1.5% от продажната цена, само че не повече от 3000 лв., или в тази ситуация – 3000 (три хиляди) лева;

2. Доказателства за заплатен локален налог за прекачване на всички парцели, включени в продаденото имущество, заплатен по сметка на съответната Общинска работа „ Местни налози и такси “ по местоположение на парцела, който за Столична община, регион П. е в размер на 2.5% от данъчната оценка на парцелите, или общо 7.52 (седем лв. и петдесет и два) лв., а за община Бяла е 3% от данъчната оценка на парцелите или --- общо 303.12 (триста и три лв. и дванадесет стотинка) лева;

3. Доказателства за заплатен локален налог за прекачване на всички МПС, включени в продаденото имущество, заплатен по сметка на Общинска работа „ Местни налози и такси “ по седалището на „ Ред Енимълс “ ЕООД или общо 995 (деветстотин деветдесет и пет) лева;

Предупреждава купувача „ Ред Енимълс “ ЕООД, че преди осъществяване на напътствията, Постановление за възлагане няма да бъде издадено.

Определението не предстои на обжалване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР