Вероятно знаете, че витамин С засилва имунната система и че

...
Вероятно знаете, че витамин С засилва имунната система и че
Коментари Харесай

Ето как тялото ни алармира за дефицита на магнезий

Вероятно знаете, че витамин С ускорява имунната система и че калцият укрепва костите, само че в случай че не знаете какъв брой значимо е приемането на задоволително магнезий за вашето здраве, време е да вземете ограничения.
Като четвъртият най-нужен минерал в човешкото тяло, магнезият е виновен за над 300 биохимични процеса, контролиране на калция, калия и натрия, синтез на протеини, контролиране на кръвната захар и налягане, поддържане на мускулната и нервната функционалност, поддържане на сърдечния темп постоянен, асимилиране на други минерали, поддържане на костите здрави, детоксикация и доста други.
Поне 80% от популацията страда от недостиг на магнезий, без даже да го знае. На кои признаци и признаци е нужно да се обърне внимание:
1. Получавате крампи на краката, неволни мускулни или очни потрепвания
Това може да е недостиг на магнезий. Магнезият играе огромна роля в здравите нервно-мускулни сигнали и мускулното редуциране, тъй че в случай че имате дефицит, може да зародят тези типове мускулни аномалии. Приемането на магнезий може да помогне за облекчение на болката и болезнеността, защото спомага за алкализиране на тялото и поддържане на здравословни равнища на рН под надзор.
2. Приемате добавка единствено с калций
Ако пиете калциеви добавки без магнезий, може да допринасяте за намаляването на магнезия. Проучванията демонстрират, че приемът на калций самичък по себе си може да понижи количеството магнезий, което усвоявате. Също по този начин, съществуването на магнезий е належащо, с цел да може калцият да влезе в костите ви. Ако това не е задоволително, прибавянето единствено на калций е обвързвано със болести като артериална калцификация.
3. Не спите добре или имате бодърствуване
Лошото качество на съня може да е симптом на дефицит на магнезий и даже може да докара до бодърствуване, тревога, хиперактивност и безпокойствие. Приемането на магнезий преди сън усъвършенства качеството му.
4. Животът ви е стресиращ
И прочувственият, и физическият стрес могат да причинят недостиг на магнезий. Дори неща като интервенции, хронични болести, медикаменти или травматични житейски събития могат да играят роля. По време на стрес тялото ви ще се нуждае от повече магнезий от нормално.

5. Страдате от тревога или пристъпи на суматоха
Известно е, че магнезият успокоява централната нервна система, ниските му равнища могат да причинят неспокойствие и раздразнителност, меланхолия, пристъпи на суматоха.
6. Страдате от хипертония или заболяване на сърцето
Магнезият се сработва с калция, с цел да поддържа оптимално кръвно налягане и сърдечно-съдовото здраве. Високото кръвно налягане може да бъде симптом на дефицит на магнезий и калций. И защото хипертонията е причина за 50 % от всички исхемични инсулти, най-добре е да практикувате превантивна медицина и да си набавите магнезий.
7. Имате проблеми със стомаха
Храносмилателни болести като IBS, целиакия и заболяването на Крон могат да ви попречат да усвоите здравословно количество хранителни субстанции, в това число магнезий.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР