Вероятно за повечето от нас думата робот все още звучи

...
Вероятно за повечето от нас думата робот все още звучи
Коментари Харесай

Роботи започват доставка на пица по домовете

Вероятно за множеството от нас думата робот към момента звучи малко нереално и я свързваме най-вече с измислени сюжети на нереални филми, само че известни и огромни компании по целия свят все по-често започнаха да основават машини, наподобяващи индивида, които обаче могат да правят неговата работа много по-бързо и дейно.

Най-новите роботи, които напълно скоро следва да бъдат тествани в Хамбург, Германия са снабдители на пица.

Собствениците на Domino`s в партньорство с учредената в Естония компания за новаторски технологии Starship са се заели да показват на пазара напълно освежен метод за доставките на пица по домовете. Очаква се планът да започва още това лято, а особеното е, че когато отворите врата си, ще би трябвало да сте квалифициран, че там няма да видите момче или момиче, което да ви подаде пицата. Там ще ви чака робот на шест гуми.

Според Starship скоростта, с която ще се предвижват роботите, е извънредно умерена, тъй че те няма да бъдат причина за рискови обстановки. Първоначално този тип доставки ще бъде наличен единствено за клиенти, живеещи най-вече на миля от ресторанта в Хамбург, като роботите ще бъдат придружавани и следени от хора.

Собствениците на компанията обаче са уверени, че мислейки в вероятност, те сигурно няма да съумяват да смогват с водачи за доставките след 10 години, тъй че тази иновация дружно с познатите към този момент способи (доставка посредством коли, скутери, колелета и даже с дрон) ще усъвършенства качеството, бързината и най-много гъвкавостта на доставките, тъй че да може да получите където и да е и по всяко време своята пица.

Нова Зеландия първа тества доставките на пица с робот, само че към този момент е време те да навлязат и в Европа.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР