Вероятно това, което се случва в Европа и в нашата

...
Вероятно това, което се случва в Европа и в нашата
Коментари Харесай

Здравният министър: Почва третата върна на вируса

Вероятно това, което се случва в Европа и в нашата страната, е началото на третата вълна. Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов по време на постоянния брифинг на Националния действен щаб. Когато броят на инфектираните стигне 200 на 100 000, тогава ще се съберем и ще вземем нужните ограничения, тъй че да зажитим живота и здравето на хората, безапелационен бе той.

" Миналата седмица получихме писмо от Европейска комисия, с което се заостря вниманието, че би трябвало да променим заповедта за възбраната на експорт на медикаменти и О2. Осъзнавам това, което се случва в Европейски Съюз, само че постоянно ще се ръководим от ползите на българския народ и по тази причина мислим първо за нашите жители и по-късно за всички други. Голяма част от нещата, които са обещани, не се случват и не се съблюдават контракти. Затова няма да променим тази заповед ", изрично съобщи проф. Ангелов.  Той заяви данните от последното денонощие и им направи разбор.

" 52 години е междинната възраст на новодиагностицираните за последното денонощие. Открих една тъжна причинност в публичните реакции във връзка с ограниченията. Когато затягаме ограниченията, се приказва, че пречим на стопанската система. Когато случаите понижат и разхлабяме ограниченията, се приказва, че не ни е грижа за здравето на хората ", сподели още той.

" Искам да ви кажа, че всички ние, като екип, плащаме извънредно висока персонална цена. Единствено по този метод - поредно, можем да победим този вирус. До момента сме били прави и не мога да подмина с нехайство това, което се случва в Европейски Съюз. Виждате какъв проблем има с доставките на имунизациите ", добави министърът на опазването на здравето.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР