Вероятно си задавате този въпрос всяка сутрин, замисляйки се дали

...
Вероятно си задавате този въпрос всяка сутрин, замисляйки се дали
Коментари Харесай

Сутрешното кафе – с кофеин или без кофеин?

Вероятно си задавате този въпрос всяка заран, замисляйки се дали кафето с кофеин, което толкоз обичате, ще увеличи кръвното ви налягане и ще ви изнерви и дали безкофеиновият му другар е безопасен за здравето. За да извършите най-хубавия избор, значимо е да знаете преимуществата и минусите на двата типа кафе, които събрахме за вас от влиятелната здравна онлайн медия MedicalNewsToday.

Вредно ли е кафето без кофеин за здравето?

Кафето без кофеин се получава, като се извлече кофеинът посредством химикали. Вероятно това ви кара да си задавате въпроса, нездравословно ли е то и процесът на добиване на кофеина оказва ли отрицателно влияние върху здравето ви. Притесненията идват от използването на метилен хлорид, намиращ приложение при превръщането на елементарното кафе в безкофеиново.

По принцип метилният хлорид е рисков за здравето и води до закъснение на централната нервна система, въздейства отрицателно на вниманието и координацията сред ръцете и очите, може да провокира главоболие, замаяност, унесеност. В крайния артикул обаче не остават следи от метилен хлорид, заради което FDA утвърждава потреблението му в производството на кафе без кофеин.

Няма и доказателства, които да сочат кафето без кофеин като рисково или нездравословно за здравето. Може да го консумирате изцяло умерено. То не съумява да ви разсъни и освежи по този начин, както го прави кафето с кофеин, само че и не може да възбуди нежелано нервната ви система и да натовари сърцето. Подходящо е за хората, привикнали да пият кафе всеки ден, само че принудени да се откажат от него заради здравословни аргументи.

Безкофеново ли е в действителност кафето без кофеин?

Всъщност, въпреки да го назоваваме безкофеиново, то въпреки всичко съдържа дребни количества кофеин. Те са незначителни, само че имайте поради, че са там. Кофеинът взаимодейства с някои медикаменти и е значимо да обсъдите приема с вашия доктор. Чаша кафе без кофеин може да съдържа от 2 до 10 мг кофеин съгласно марката и метода на обработка. За съпоставяне кофеиновото съдържа към 50 мг. Това изяснява за какво въпреки всичко няколко чаши кафе без кофеин могат да доведат и до повишение на кръвното налягане и до проблеми със съня или да ви оказват помощ да се разсъните.

Какви са изгодите за здравето от безкофеиновото кафе

То съдържа всички съставки, присъщи за кафето, единствено без кофеин или по-скоро с понижено наличие на кофеин. Ето за какво и изгодите за здравето на кафето без кофеин са същите, които познаваме от елементарното кафе.
счита се, че оказва превантивно деяние против някои типове рак, редуцира риска от сърдечносъдови болести, когато се приема с мярка – до 3-4 чаши дневно съгласно рекомендациите и проучванията, извършени от FDA, може да се приема и от бременни дами, консумирано в целесъобразните количества не води до интензивен сърдечен темп, проблеми със съня, тревога, гадене, изнервеност, рефлукс.
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР