Вероятно ще се наложи преработване на изборния закон преди местните

...
Вероятно ще се наложи преработване на изборния закон преди местните
Коментари Харесай

Политолог видя два варианта за кабинет - на двамата първенци или на Хартиената коалиция

Вероятно ще се наложи преправяне на изборния закон преди локалните избори през есента, изключително в случай че има избори две в едно. Това сподели в ефира на Euronews Bulgaria политологът проф. Николай Найденов. Според него по време на вота през вчерашния ден е станало ясно, че хартиените бюлетини не са лишили гласове на никоя партия.
Възможно е така наречен „ хартиена коалиция " - ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи да е била подведена, тъй като не получиха предстоящите към 300 000 гласа повече. Възрастните хора от дълго време получават пенсиите си през банкомат и огромна част от тях не се тормозят да работят с машини
проф. Николай Найденов, политолог

Според Найденов в случай че се гласоподава единствено с машини, вотът ще бъде по-добре проконтролиран.

По отношение на резултатите от изборите, влизането на ИТН не трансформира значително сложната обстановка, пред която ще бъде изправен и този парламент. Според проф. Найденов опциите за сформиране на държавно управление са две – това ще е или компромис сред първите две партии, или коалиция сред ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

 

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР