Вероятно половината родители на първолачета във Варна ще останат изненадани

...
Вероятно половината родители на първолачета във Варна ще останат изненадани
Коментари Харесай

Половината първокласници във Варна не вземат еднократна помощ

Вероятно половината родители на първолачета във Варна ще останат сюрпризирани през тази образователна година, че те също са имали право на еднократната помощ от 250 лв..

Срокът за банкет на документи е завършил на 15 октомври, сподели шефът на Регионална дирекция „ Социално подкрепяне ” - Варна Димитричка Кънчева. 2 326 фамилии в област Варна ще получат тази помощ, тъй като са подали в точния момент заявки. Еднократната помощ на записан за първи път възпитаник се отпуска по Закона за фамилните помощи за деца и не зависи от прихода на родителите.

В община Варна еднократни помощи за първокласник ще получат 1 618 деца. Но по данни на общината първокласниците са над 3 200. Това значи, че документи са подали единствено половината от фамилиите. Еднократна помощ е отказана на 25 деца поради непълни документи.

Интегрираната осведомителна система на обществените служби и тези от региона на образованието не са разкрили случаи на записани и непостъпили в първи клас възпитаници. В Област Варна през 2017 година са отпуснати общо 581 500 лева за 2 326 първокласници, добави Кънчева. По региони, както следва това са:

1618 – за Варна
277 – за Провадия
242 – Долни чифлик
95 – Девня
94 – Вълчи дол

От 1 януари детски добавки ще се отпускат при 450 лв. на член от фамилията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР