Вероятно някога сме се чудили защо често мъжете се бавят

...
Вероятно някога сме се чудили защо често мъжете се бавят
Коментари Харесай

Защо мъжете прекарват толкова време в тоалетната

Вероятно в миналото сме се чудили за какво постоянно мъжете се бавят толкоз дълго, когато влязат в тоалетната по своята потребност, и сме го отдавали на чисто здравна причина.
Прочетете още
Изглежда обаче не става дума за анатомия. Оказва се даже, че мъжете като цяло са по-бързи в осъществяването на дефекационните си отговорности от дамите. Или най-малко съгласно проучване от 2009 година, което преглежда разликите сред половете при разнообразни проблеми, свързани с изхождането. Заключението е, че дамите са по-склонни да изпитват " необикновени чревни привички " и запек, в сравнение с мъжете.

Оттук следва, че дамите са тези, които би трябвало да прекарват повече време в тоалетната.

Но в действителност не е по този начин. Неотдавнашно английско изследване разкрива, че мъжете прекарват приблизително по 1 час и 35 минути на тоалетната всяка седмица, или съвсем 14 минути дневно, спрямо дамите, които прекарват единствено 55 минути седмично в тоалетната, или съвсем осем минути дневно.

Това значи, че мъжете вършат освен това в тоалетната от това просто да си свършат работата. Установено е, че огромен % от тях (около 86%) четат, до момента в който седят в тоалетната, до момента в който при дамите този % е едвам 27.

" Може би тези мъже вършат това, тъй като търсят успокоение и разтуха от житейските проблеми, затваряйки се в дребното помещение ", счита Джонатан Алпърт, психотерапевт от Ню Йорк пред Live Science. " Ако няма здравно причина за това, че някой прекарва дълго време там, може би има психическа такава. Възможно е банята да служи като леговище и единственото място, където могат да останат сами. "

Това важи изключително за бащите с дребни деца. " Някои пациенти са ми казвали, че банята е идеалното място за бягство от родителските отговорности ", отбелязва Алпърт. " Тя може да бъде укритие за хората, тъй като никой в никакъв случай не ни пита какво вършим там. Тя в действителност може да бъде безвредно място. "

Психологът прибавя, че " всеки има право на персоналното си време за вървене до тоалетна, само че някои хора го употребяват за освен това и в своя изгода ".

Седенето в тоалетната за нескончаем интервал от време обаче може да има дефекти. Лекарите предизвестяват, че натискът на седалището може до провокира неприятните хемороиди.

Твърде продължителните сесии могат да бъдат и предвестител на " неправилно " държание. Особено в случай че телефонът ги съпровожда в тоалетната. " Много хора водят по този начин преписка със странична другарка или гадже, други пък са гледат порно или влизат в приложенията си за запознанства ", споделя още Алпърт.

И въпреки всичко, да не прибързваме - в случай че мъжът до нас прекарва прекомерно огромна част от времето си в тоалетната, по всяка възможност той просто желае няколко спомагателни спокойни минути уединено.

Източник: Lifestyle.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР