Вероятно най-цитираната песен на Бийтълс е All you need is

...
Вероятно най-цитираната песен на Бийтълс е All you need is
Коментари Харесай

Несметно богатство лети в космоса

Вероятно най-цитираната ария на Бийтълс е All you need is love – „ Всичко, от което се нуждаеш, е обич “. Много хора обаче биха спорили, че това от което се нуждаем най-вече са задоволително пари.

Оказва се, че има действително нещо, което може да направи всеки по света милиардер, освен това неведнъж. Това е Psyche 16 (Психея), напълно железен метеорит, който съгласно Bloomberg коства 700 квинтилиона $ (един квинтилион е еднакъв на 10 на 33 степен). Или в най-лошия случай, най -малко 140 квинтилиона $, защото учените към този момент потвърдиха, че метеоритът е най-малко 20% метал.

НАСА възнамерява да изпрати сонда до метеорита през 2022 година, която ще дойде до него през 2026 година Това е изненадващо къс интервал от време, като се има поради, че „ Психея 16 “ е на стотици милиони километра от Земята. Учените обаче, разчитат да получат „ гравитационна помощ “ от Марс.

За да схванат по -добре размера, въртенето, формата, отражателната дарба и релефа на Psyche 16, откривателите са употребявали телескопа Atacama Large Millimeter/Submillimeter Array (или ALMA) в Чили, с цел да изобразят метеорита термично.

Те също по този начин са употребявали ALMA за проучване на всяка поляризирана светлина, отскачаща от повърхността му. (Поляризираните светлинни талази имат вибриращи електрически заряди, които се срещат в една низина по отношение на разнообразни равнини.)

В изследване, оповестено в The Planetary Science Journal, откривателите споделят, че данните демонстрират, че Psyche 16 е най-малко 20% метал. И може даже да има доста по -високо наличие на метал.

Парадоксално обаче, откривателите откриват, че Psyche 16 не излъчва поляризираната светлина, която би трябвало да излъчва мощно железно тяло. Сега откривателите считат, че това би трябвало да значи, че богатите на метали метеорити създават по-малко поляризирани излъчвания, в сравнение с тези по – небогати на метали. Това е в директно несъгласие с това, което се считаше до момента.

Ако оставим научната мистерия настрани, това изобретение явно оказва помощ да се ускори вълнението към идната задача на НАСА. Въпреки че към момента не би трябвало да започваме да броим парите в банковите си сметки. Сондата на НАСА има за цел единствено да събере повече данни от метеорита. Това включва измервания на гравитацията и евентуални електромагнитни полета, както и дали метеоритът е в действителност отделеното и непокътнато ядро на обект с размер на планета.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР