Вероятно малцина могат да предположат, че поп-звездата Мадона може да

...
Вероятно малцина могат да предположат, че поп-звездата Мадона може да
Коментари Харесай

Как Мадона се превърна в причина ню метъл групата Deftones да придобиe световна слава

Вероятно малко на брой могат да предположат, че поп-звездата Мадона може да бъде обожател и на твърдата музиката. Но е реалност, че известната изпълнителка се трансформира в повода ню групата Deftones да направи своя първи огромен пробив.
 Мадона откри Celebration World Tour - първи величествен концерт на певицата в Лондон
Грандиозното завръщане на Мадона

Само четири месеца след хоспитализирането ѝ

През 1994 година бандата, ръководена от Чино Морено, подписва контракт с Maverick Records, лейбълът, чийто съосновател е точно Мадона.

Верните почитатели на Deftones несъмнено от дълго време знаят този факт. Това, с което може би не са осведомени обаче е по какъв начин тъкмо се стига до подписването с лейбъла и по какъв начин в последна сметка се сближава с Мадона. Както и моментът, в който фронтменът среща певицата за първи път.

Всичко се случва, когато Deftones са изгряваща група от младежи от Сакраменто, Калифорния. " Честно казано не търсихме звукозаписна договорка ", спомня си Морено за това време. " Просто имахме огромен шанс, че направихме концерт - първият ни в Лос Анджелис. А на него беше някой, който познаваше Мадона. "

" Така тя получи наш демо запис с две песни. След което ми се обадиха от Maverick Records,  звукозаписната компания на по това време. Беше чисто нова, досега бе подписвала единствено с Alanis Morissette. "

Случилото се по-късно Морено разказва като извънредно " сюрреалистично " прекарване - групата се снабдява небрежно с контракт след малко прослушване.

А малко по-късно вижда самата Мадона: " Просто седях на един диван. Изведнъж вратата се отвори и влезе Мадона. Това беше един от първите известни хора, с които съм се срещал в миналото. Сякаш всичките ми мечти се сбъднаха. "
 9 рок и метъл банди, които се образуват, тъй като други се разпадат
9 рок и метъл банди, които се образуват, тъй като други се разпадат

Когато краят слага ново начало

Така Deftones издават дебютния си албум Adrenaline посредством Maverick, през 1995 година, трансформирайки се в едни от основоположниците на ню метъла, който се трансформира в цяло течение в тежкия рок, написа Loudwire.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР