Вероятно към трите области, които вече обявиха епидемия, ще се

...
Вероятно към трите области, които вече обявиха епидемия, ще се
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: До края на седмицата една трета от България ще е в грипна епидемия

Вероятно към трите области, които към този момент оповестиха зараза, ще се прибавят Плевен, Бургас и Варна. Много покрай епидемиологичните стойности към този момент са Пазарджик, Ямбол, София - облас. Очаквам до края на седмицата една трета от страната да е в зараза. 

Това разяснява пред Нова тв доцент Ангел Кунчев.  

Кога да пуснеш децата в грипна почивка е тъничък миг, тъй като в случай че ги пуснеш прекомерно рано, те ще се върнат на учебно заведение тъкмо в пика и отново ще се разболеят, в случай че закъснееш, отново е неприятно. Затова по разпоредба се афишира почивка, когато има 30% неявяване на учениците. Веднага би трябвало да кажа,че в случай че вълната внезапно покачва стойностите на заболеваемостта, че явно става въпрос за грип, няма потребност да се чакат тези 30%. То е ясно, че и при 20-25% отсъстващи грипната вълна е тръгнала и е по-добре да ги оставим у дома, с цел да понижим вредите, разяснява той.

Един човек е в положение да болести 5-6 до 10 души приблизително. Но има супер дейни хора, които контактуват с доста хора и те са способни да заразят доста повече хора, уточни той. 

Усърдно се работи върху ваксина, която е универсална. Тя нападна сърцевината на грипа, която не се трансформира и в този случай няма никакво значение какъв пит е вируса и по какъв начин се трансформира. Но е доста мъчно са се каже по кое време тя ще е налична на пазара, защото учените работят, само че имунизацията не е единствено научна работа. Там има и търговски ползи, компанията сама си взема решение по кое време и по какъв начин да я използва, разяснява той. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР