Вероятно и вие като мен сте постоянно свързани благодарение на

...
Вероятно и вие като мен сте постоянно свързани благодарение на
Коментари Харесай

3+1 начина, стимулиращи концентрацията и продуктивността

Вероятно и вие като мен сте непрекъснато " свързани " с помощта на всевъзможни софтуерни гаджети, които могат да са огромен другар, само че и не по-малък дразнител. Разсейването лишава голямо време и сила и, без значение дали сте в дейна офис среда или просто не съумявате да се концентрирате в последно време, знайте, че това може да се трансформира в продължителен проблем.

Загубата на дарба за или съвсем цялостната й липса, която се следи от ден на ден при децата, съгласно мен са един от огромните проблеми на бъдещето. Те се дължат точно на това, че мозъкът е непрекъснато изложен на външни стимулации. Осъзнаването, че безредната работа напълно не е равнозначна на мултитаскинга, е първата нужна крачка към решаването на този проблем. Ето и някои работещи помощници:

Хубави слушалки и Noisli.

Многото пари, които похарчих за висококачествени слушалки, са най-добре вложените пари в живота ми. Не скърбя за нито една стотинка, тъй като всяка от тях ме приближи до изолирането, от което се нуждая, с цел да мога да се съсредоточвам. Noisli пък е скъпа стратегия – съществува като мобилно приложение, само че има и уебсайт версия. Може да отмерва работни шпации от по 25 минути, а в слушалките избирате сред разнообразни релаксиращи звуци, които можете да слушате поединично или да миксирате, както намерите за добре – дъжд, вода, вятър, огън, гора, градска среда и така нататък Освен това Noisli имат и distraction-free текстов редактор. 

Pomodoro  One.

Pomodoro One e може би най-известният таймер. Името и концепцията е заимствана от тези дребни кухненски часовници с форма на домат. Приложението отмерва работни сесии от по 25 минути, следвани от 5 минути отмора, а след избран брой сесии почивката е 15 минути.

Anti - Social.

Това е нещо като лайт версия на огромния Интернет блокер Freedom, който е от изгода за изцяло изгубилите самоконтрол. За разлика от Freedom обаче, Anti-social блокира наложително избрани " разсейващи фактори "  – Twitter,, Flickr, Digg, Reddit, YouTube, Hulu, Vimeo, както и общоприетите имейл стратегии. Освен това има така наречен черен лист, което разрешава за избран интервал от време да се прибавят други " врагове " на концентрацията.

Разтребете.

+1 трикът не е софтуерен, а нещо, което върша, откогато се познавам. Когато към мен е чисто и подредено, това се проектира по магичен метод и върху мисълта ми и незабавно въздейства върху организирането и концентрацията ми. Ако не знаете от кое място да започнете, започнете точно оттова – разтребете бюрото или стаята, леглото, създайте подредена и чиста среда. в действителност се подреждат по магически метод, мисълта се рестартира и резултатите не закъсняват.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР