Вероятно глобалната икономика ще бъде изправена пред рецесия през следващата

...
Вероятно глобалната икономика ще бъде изправена пред рецесия през следващата
Коментари Харесай

Световната икономика ще навлезе в рецесия през 2023 г.

„ Вероятно световната стопанска система ще бъде изправена пред криза през идната година вследствие на по-високите лихвени проценти в отговор на по-високата инфлация “, се споделя в отчет на английския мозъчен концерн.

„ Битката против инфлацията към момента не е извоювана.

Очакваме централните банки да се придържат към същите практики през 2023 година, макар икономическите разноски. Цената на понижаването на инфлацията до по-удобни равнища е утежняване на вероятностите за стопански напредък през идващите няколко години. "

По-рано Международният валутен фонд предвижда, че възможностите международната стопанска система да навлезе в криза през 2023 година са почти 25% и че криза ще се следи в към една трета от международната стопанска система.

Освен това, съгласно прогнозите на CEBR, световният Брутният вътрешен продукт до 2037 година (анализаторите на компанията обичайно вършат прогнози за идващите 15 години) ще се удвои спрямо тази година заради скок в разрастващите се стопански системи.

В същото време Китай, съгласно новата прогноза, ще изпревари Съединени американски щати по Брутният вътрешен продукт в долари в най-хубавия...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР