Вероятно, гледайки снимките по-долу, ще решите, че въпросният джип е

...
Вероятно, гледайки снимките по-долу, ще решите, че въпросният джип е
Коментари Харесай

Може ли този джип да мине преглед? Може, може - при Бееви всичко може СНИМКИ

Вероятно, гледайки фотосите по-долу, ще решите, че въпросният джип е бракуван. Да, но не! Този джип е минал обзор предходната седмица. В това положение. Минал го е „ Лесно и незабавно “ - по този начин, както се случваше и продължава да се случва при Димитър и Красимир Бееви от Велинград. Разликата е, че тогава компанията се споделяше „ Чепино-Автотранспорт ЕООД “, а в този момент името й е " Ник Логистик Вг " ЕООД и е на името на брата на дамата на Беев-младши Николай Стоянов.

Другото е същото... И служащите са същите, и " лесното " и " незабавно " е същото.





Преди съвсем 2 години ви показахме по какъв начин се минава мним годишен механически обзор на автомобил. Много мним, тъй като надали автомобил без спирачки, гърне и куп нередности, би минал през пункт, където се съблюдават законите.

Тогава това се случи в пункт за годишни механически прегледи на коли във Велинград на компания " Чепино-Автотранспорт ЕООД " със притежател Димитър Беев и шеф синът му - Красимир Беев. Мотото на компанията беше: " Лесно и незабавно ". Оказа се, че тук даже коли за бракуване минават обзор елементарно, незабавно и без никакъв проблем. Каквото е логото!

От репортажа на GlasNews стана ясно, че в пункта, в който минаваме обзор, данните на колите не се вкарват в единната система на ДАИ, както е по закон, а на специфична флашка.

Последва акция на Икономическа полиция, специалисти от Изпълнителна Агенция " Автомобилна администрация " -ДАИ, чиновници на Инспекцията по труда и Пожарна сигурност. Пунктът беше затворен, а Красимир Беев арестуван.

Разследването още не беше завършило, само че това не попречи на притежателите на пункта да отворят още веднъж, с нова компания.

Преди това, през 2018 година, в пункта е имало сходна акция още веднъж на Икономическа полиция-Пазарджик. Има и формирано досъдебно произвеждане в Районна прокуратура – Велинград. Експерти от ДАИ признават, че още тогава са имали съображение да лишават лиценза на пункта. Това обаче не се е случило.

От инспекцията на документите и експертизата на ДАИ излиза наяве, че има аргументи за акциите на служителите на реда, и по всичко проличава, че не са „ неоснователни “.

За никого не е загадка, че семейството Бееви има рейсове и дълги години държеше публичния превоз в Пазарджик и региона. Част от рейсовете са паркирани в пункта.

Кои са фамилия Бееви? Собственикът на пункта - Димитър Беев, и шефът – неговият наследник Красимир Беев, и преди са се сблъсквали с нашето правораздаване. Само че - за укриване на налози. Димитър Беев има още един наследник - Фидел Беев. През 2003 година той е определен за кмет на Велинград, само че през 2004-а прокуратурата в Пазарджик му повдига обвиняване за това, че е доставял горива на общински обекти и­ детски градини за над 140 хиляди лв.. Осъден е, до момента в който е народен представител в 40-то Народно заседание.

Освен с арест на шефа, разпити и изземване на документи, акцията завършва и с два броя спрени канала в пункта от експертите към Дирекция Инспекция по труда – Пазарджик. Причината е липса на обозначителни знаци и маркировка.

Районната прокуратура във Велинград към този момент втора година събира доказателства след първата акция в пункта за механически прегледи на Красимир Беев. Преди 2 години ни увериха, че делото скоро ще завърши. Въпросът: ще бъдат ли повдигнати обвинявания, или казусът ще бъде преустановен, остава да виси и до този миг.

А както виждаме, Бееви не престават да си работят както си знаят...

Вижте цялото следствие на GlasNews.bg:

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР