Вероятно административният капацитет, с който разполагат в Държавен фонд "Земеделие",

...
Вероятно административният капацитет, с който разполагат в Държавен фонд "Земеделие",
Коментари Харесай

Тихомир Безлов: При злоупотребите с къщите за гости няма простосмъртни

Вероятно административният потенциал, с който разполагат в Държавен фонд "Земеделие ", не е огромен, с цел да се стига до такива злоупотреби. Това сподели в утринния блок на Нова телевизия ръководителят на Съюз на демократичните сили и някогашен министър на земеделието Румен Христов във връзка абсурда с къщите за посетители.

Очевидно е, че отговорни са освен тези, които са се възползвали от средствата, а и тези, които са им разрешили да се възползват, добави той.

Лошото е, че една добра стратегия беше опорочена. Смислът на тази стратегия беше да задържим хората в дребните обитаеми места, а в действителност се употребяват за персонални потребности. Може да последва прекъсване на евросредства, което е доста неприятно, акцентира Румен Христов.

Гледах една информация от Благоевградско – там нямаше простосмъртни – кметове, общински съветници строили на децата си. Казват: "Всичко е законно, всичко е наред ", съобщи Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията.

Моделът е – намирате верния съветник. Има една такава структура в мнистерствата и тях никой не ги пипа, тъй като са политически предпазени. Има една каста, която си търкаля тези обекти, тя си прави и органите, които управляват, съобщи Безлов. Трябва да има същинска, естествена конструкция, която да ревизира за спор на ползи, добави той.

Голямата драма е, че идва нов програмен интервал и тези, които са взели къщите за посетители, желаят още средства и ги е боязън, че този скандал ще им скапе проектите, сподели още Тихомир Безлов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР