Вероятни са продължаващи наводнения на някои по-големи реки, включително Северн,

...
Вероятни са продължаващи наводнения на някои по-големи реки, включително Северн,
Коментари Харесай

Големите наводнения може да продължат до вторник след бурята Бабет, предупреждава Агенцията по околна среда

„ Вероятни са продължаващи наводнения на някои по-големи реки, в това число Северн, Уз и Трент, до вторник “, сподели дежурният управител на EA Катрин Смит.

Градският съвет на Дарби сподели, че има рекордно високи равнища на водата в река Деруент и сподели, че почистването може да отнеме няколко дни.

Снимки, събрани от екип на Sky News в Ротърхам и Катклиф през Южен Йоркшир сподели коли, потопени до върховете на вратите си.

Защо толкоз доста дъжд падна в Обединеното кралство

В Шотландия, където имаше алено предизвестие за времето в източната част на страната в събота, огромен брой от домовете, които са изгубили електричество, са били наново свързани.

Scottish and Southern Electricity Networks споделиха, че са възстановили зареждането на 36 000 от своите клиенти до 16:45 ч. в събота след „ ден на прогрес “ и вършат „ финален подтик “ за „ наново свързване на останалите 700 парцела “.

С най-уязвимите клиенти се „ беседва непосредствено и им се предлага практическа помощ, поддръжка и настаняване, където е належащо “, се прибавя.

Последното останало метеорологично предизвестие за дъжд изтече в среднощ.

Игрището за ръгби е потопено под наводнения

В Северно море, край крайбрежията на Абърдийн, компания, ръководеща сондажна платформа, сподели, че е отстранила не- значим личен състав, откакто четири от осемте котви на платформата се откачиха при неприятно време, породено от бурята Бабет.

Stena Drilling Limited сподели, че два хеликоптера на бреговата защита и хеликоптер за търсене и избавяне са били „ мобилизирани за прекачване на 45 незначителен личен състав от сондажната единица до прилежащи платформи и до Съмбърг на Шетландските острови ".

Платформата Stena Spey остава сигурна и постоянна, добави компанията.

Прочетете още:
Защо евентуално ще забележим още стихии като Бабет
Гората се повдига от стихия - разходчик на кучета снима видео

Изображение: Кола на мост, отнесена покрай Дънди

В Лондон, гара King's Cross беше затворен в събота следобяд, с цел да „ ръководи броя на пасажерите “.

Мениджърите споделиха, че това е по този начин, тъй като бурята Бабет е донесла „ съществено спиране на железопътната мрежа “.

Пенсиониран мъж с заболяването на Паркинсон сподели, че има „ висок късмет от смачкване “ по време на пренаселеността на централния лондонски терминал.

Джон Хинсън, 61, от Норт Фериби в Източен Йоркшир, сподели, че хората се „ блъскат в бариерата “, до момента в който се пробват да стигнат до техните влакове.

„ Беше толкоз рисково “, сподели той.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР