Веригата за бързо хранене Макдоналдс (McDonald's) поиска снощи от доставчиците

...
Веригата за бързо хранене Макдоналдс (McDonald's) поиска снощи от доставчиците
Коментари Харесай

Макдоналдс иска от доставчиците си по-добри условия за отглеждане на пилетата


Веригата за бързо хранене " Макдоналдс " (McDonald's) изиска нощес от доставчиците си да подобрят условия за развъждане и колене на пилетата, които се сервират в нейните заведения за хранене, както и те да порастват на естествена светлина, предадоха Франс прес и Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Веригата упорства също така пилетата да имат по-голямо пространство и фураж, който да кълват.

В Съединени американски щати и Канада " Макдоналдс " към този момент няма да купува пилета, които са били зашеметени със примес от газове преди да бъдат заклани, тъй като този способ не изключва риска животното още веднъж да се върне в схващане.

Групата поучава доставчиците си да се откажат от методите на замайване с ток и да управляват практиките си посредством самостоятелни инспектори.

В края на август " Макдоналдс " разгласи, че желае да понижи през идните години потреблението на антибиотици при развъждането на пилетата, сервирани в заведенията за хранене на веригата в целия свят.

От предходната година в заведенията си в Съединени американски щати компанията към този момент не предлага пилета, при чието развъждане са употребявани антибиотици, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР