Веригата въвежда и иновация в опаковките на прясното месо, с

...
Веригата въвежда и иновация в опаковките на прясното месо, с
Коментари Харесай

Лидл сваля цените на над 20 продукта прясно месо и риба

Веригата вкарва и иновация в опаковките на прясното месо, с която понижава употребяваната пластмаса с до 16% на опаковка
Лидл България смъква цените на над 20 продукта от своя подбор. Разнообразие от прясно месо и риба ще радва клиентите с нови, по-ниски цени до края на октомври и както до момента ще се оферират с двойна гаранция за качество от Lidl и SGS. Прясното месо от личните марки на Lidl „ Порция прохлада “ или „ Грил Майстор “, както и селекцията от пресни риби, са единствените в България, отличаващи се с гаранция за качество от института SGS. За приемането на тази висока оценка, продуктите минават голям брой лабораторни проби, които подсигуряват, че дават отговор на необятен диапазон от индикатори и имат съответната спомагателна експертна гаранция.

Прясно пилешко филе, свински врат без кост, кайма от младо телешко и филе от сьомгова пъстърва са единствено част от понижените артикули, които ще могат да бъдат открити в магазините на веригата в цялата страна през октомври. Всяка седмица до края на месеца компанията ще предлага разнородни продукти, разпределени в 3 групи от по 7 продукта.

В рамките на тази акция за пръв път ще бъдат показани и нови тарелки на прясното месо, които резервират същата прохлада и продължителност на продуктите, само че са още по-щадящи за околната среда. Новите опаковки на продуктите от личните марки „ Порция прохлада “ и „ Грил занаятчия “ от български снабдители имат високо наличие на рециклиран материал – да вземем за пример опаковката на кайма примес от марката „ Порция прохлада “ съдържа над 90% рециклирана пластмаса. Както и до момента, продуктите ще са със защитна опаковка, която резервира месото оптимално свежо и не позволява замърсявания. Промяната ще бъде направена за над 50 продукта от непрекъснатия подбор, както и отчасти за продукти от акционен и сезонен подбор. Всички продукти в изменена опаковка са маркирани с логото „ Опаковано с грижа за природата - опаковано отговорно “.

Чрез новите рециклируеми и щадящи околната среда опаковки на прясно месо, Лидл България икономисва до 16% пластмаса на опаковка при продуктите от български производители с марка „ Порция прохлада “ (в съпоставяне със съответната опаковка през 2017 г.) и за следващ път затвърждава своята позиция на компания, виновна както към обществото, по този начин и към околната среда. Това е следващата стъпка на веригата в осъществяване на цялостната тактика за пластмасата REset Plastic, която обгръща пет сфери на активност - понижаване използването на пластмаса, редизайн, преработване, унищожаване на пластмасов боклук от околната среда и изследвания за новаторски решения. Като част от тази тактика компанията си сложи две амбициозни цели: да понижи наличието на пластмаса в опаковките на продуктите от личните си марки с 20% до 2025 година, както и да направи 100% от тях оптимално рециклируеми. С въвеждането на новите тарелки за прясно месо от български снабдители веригата поставя следващите стъпки за реализиране на поставените цели.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР