Веригата тества над 120 вида плодове и зеленчуци за над

...
Веригата тества над 120 вида плодове и зеленчуци за над
Коментари Харесай

Lidl трикратно по-строг в проверките на пестициди

Веригата тества над 120 типа плодове и зеленчуци за над 700 типа останки от пестициди
Всеки ден Lidl предлага на своите клиенти 120 типа свежи и тествани плодове и зеленчуци. Веригата ползва три пъти по-строги от нормативните условия към остатъците от пестициди, като ги тества регулярно за над 700 типа в упълномощени лаборатории в Германия и Гърция, гарантирайки сигурността и отличното им качество.

“Като верига, която предлага главно храни, качеството и сигурността са нашата отговорност, по тази причина прилагаме строга и сложна система за надзор. При тестването на плодовете и зеленчуците, които предлагаме, следваме прецизно регулациите на Европейски Съюз и националните условия, само че тези на Lidl в тази ситуация са три пъти по-строги. Например - оптималното възможно количество от пестицида Ametoctradin в грозде е 6 mg/kg, а нашият аршин в този случай е 2 mg/kg. Това дава сигурност на клиентите ни за това с какво се хранят “, разяснява Драгомир Илиев, шеф " Стоково доставяне и маркетинг " в Лидл България.

Lidl има за цел стабилно понижаване използването на пестициди при развъждането на плодовете и зеленчуците, като избира и работи със сертифицирани производители, последващи положителни аграрни практики. От 2019 година насам всички снабдители на плодове и зеленчуци за веригата са сертифицирани по GLOBALG.A.P., който покрива критерии като проследимост по време на индустриалния развой, безвредна и законосъобразна приложимост на пестициди, работа с качествени торове и семена, регулярни разбори на водите, почвата и продукцията, както и прецизен надзор на продуктите до клиента и съблюдаване на оптимална хигиена. Сертификационният статус на доставчиците се управлява регулярно.

За часовете път от полето до рафтовете на Lidl, плодовете и зеленчуците минават през извънредно прецизен надзор за качество, прохлада и температурен режим на превоз и предпазване. Още при доставянето им до складовете на веригата се вършат щателни проби по авансово заложени критерии за грамаж, захарност, наличие на сок и други В случай на отклоняване от тези авансово контрактувани условия стоката няма да отиде на рафта в Lidl.

„ Нашите плодове и зеленчуци идват от 100% сертифицирани аграрни производители и в допълнение продуктите са подложени на всекидневен първокласен надзор. Затова сме спокойни, че всеки ден предлагаме на клиентите си свежа и тествана храна на добра цена ”, добави Драгомир Илиев.

Свежите плодове и зеленчуци са обичани и желани и от волейболните звезди, което е тематиката и на новата акция на Lidl. За поредна година компанията е сътрудник на Българската федерация по волейбол и предлага по-здравословен метод на живот посредством своите артикули, както на гениите, по този начин и на всички клиенти. Затова и са правилни, тъй като за тях качествената храна и упоритите тренировки са в основата на триумфа и физическата им форма.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР