Верига супермаркети от Великобритания твърди, че нейната телевизионна реклама е

...
Верига супермаркети от Великобритания твърди, че нейната телевизионна реклама е
Коментари Харесай

Това красиво коледно видео бе свалено от ефир по една наистина безумна причина

Верига супермаркети от Англия твърди, че нейната телевизионна реклама е свалена от ефир, защото е „ прекомерно политическа “. Тя подчертава върху проблемите, пред които са изправени орангутаните поради производството на палмово масло.

Тази необикновено красива анимация, чийто основни герои са едно малко момиченце и един орангутан, е основана веригата магазини Iceland в партньорство с „ Грийнпийс “. Тя споделя по какъв начин хабитатът на едно животинче се унищожава от производителите на палмово масло, които всеобщо обезлесяват горите.

„ В гората ми има човек и аз не знам какво да върша – споделя орангутанът във видеото, което е гледано над 3 млн. пъти в YouTube. – Той унищожи всичките ни дървета поради твоята храна, поради твоя шампоан. “

Рекламата се появява, малко откакто Iceland съобщи, че ще отстрани палмовото масло от всички свои марки храни – това е първият супермаркет във Англия, който подхваща сходен ход. Орангутаните са заплашен тип и това значително се дължи на производството на палмово масло в страни като Малайзия.

Виж още: Рекламата, която ще ви зареди с коледен дух

Според организацията Clearcast обаче (тя взема решение дали дадена реклама да се появи в ефир от името на четирите съществени малките екрани във Великобритания) анимацията на Iceland е в прорез с акта 2003 Communications, защото в края на краищата е политическа.

„ Няма да видите нашата Коледна реклама по малкия екран, защото я не разрешиха – написа Iceland в своя профил в Twitter. – Ние обаче желаеме да споделим историята на Ранг-тан с вас… Ще ни помогнете ли да я разпространим?

В малко изказване Clearcast съобщи, че преценя дали всяка една реклама дава отговор на разпоредбите на UK Code of Broadcast Advertising. „ Ние не сме регулатор, не забраняваме реклами “, добави още организацията и вметна, че видеото е филм на „ Грийнпийс “, който стои на техния уебсайт към този момент няколко месеца.

Iceland явно не са изключително щастливи от решението на Clearcast. Малкъм Уокър, създател на Iceland Foods, съобщи, че компанията му е получила позволение да я употребява и че е премахнала логото на „ Грийнпийс “.

Вижте анимацията и преценете прави ли са Clearcast или не.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР